Nyheter

Dina Danekilde om L´Opera samt övriga onsdagshästar

Publicerad
Vi hittar ingen spik på V4-spelet, men väl ett bra lås - detta i den första avdelningen där Dina Danekilde sadlar ut sin treårige L´Opera i livets andra start.
– L´Opera var godkänd i debuten - det var inget tempo alls i loppet den dagen, informerar Dina.
Dina_D_och_Mancheg
En gammal bild, men vilken segerglädje! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Trevligt härstammade L´Opera (V4-1) var stenhårt spelad och vår tipsetta i debuten för ett par veckor sedan, men hästen fick nöja sig med ett fjärdepris.

Förbättring nu?

L´Opera var godkänd i debuten - det var inget tempo alls i loppet den dagen, det blev fel helt enkelt. Det är en fin typ av häst som lärde sig en del på debuten och har gått framåt med loppet i kroppen. Hon jobbar väldigt trevligt inför detta och jag tror att hon kan vinna det här såklart, säger Dina Danekilde.

I samma lopp har du trevligt härstammade Senzibari. Långt slagen i debuten i Göteborg, men borde väl kunna långt bättre?

Senzibari är en halvbror till Rastapouoolus efter Zanzibari. Det är en stor och fin typ som dock uppträder som en stor baby. Det här loppet ska väcka upp honom rejält är planen. Bara glöm första starten. Han kan mycket mer, säger Dina Danekilde.

I V4-2 har du Zoffy Zaid till start. Hon måste väl kunna bättre än hittills visat?

Zoffy Zaid är en rätt fin sort, men visst har hon varit en besvikelse så här långt. Vi har nu fixat till några småsaker och såklart tror jag att hon kan mer. Hon tränar bra och nu är det dags att hon visar något. Om inte - finns risken att hon hamnar på transferlistan, säger Dina Danekilde.

I V4-avslutningen tar du ut Mrs April. Läget?

Mrs April mår bra och det här blir ett spännande test inför Diana eller i vart fall Diana Consolation. Min häst står 1600 meter, men fungerar även på 1200 - vann ju på den näst senast. Jag är nöjd med startspåret, men vill inte se min häst i ledningen - det är en resa på speed som gäller. En outsider, säger Dina Danekilde.

Treårige Take It Thunder i maidenlöpningen över 1600 meter (lopp 6). Hur ser du på den här uppgiften?

Take It Thunder var jag mycket nöjd med i debuten. Han har bra fart och är under stadig utveckling, dirttrack ska fungera. Det är ett ganska tufft lopp, men jag tror på en trioplacering, avslutar Dina Danekilde.