Nyheter

Dina Danekilde om dagens starthästar på Jägersro

Publicerad
Dina Danekilde sadlar ut åtta hästar på hemmabanan Jägersro idag, vara sex stycken på V4-spelet. Vi ringde upp Dina för att kolla statusen och det låter allmänt uppåt.
Across_The_Pond_6767_Snrovm
Across The Pond - en av åtta starthästar från Dina D! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den inledande avdelningen på V4-spelet tar du ut Rastapopoulus. Läget med honom?

Rastapopoulus blev det bara fel för i Göteborg - glöm den starten. Det är en ärlig typ som känns fin i träningen inför detta. Det är ett tufft lopp, men för mig är han en outsider, säger Dina Danekilde.

Vad sägs am African i den andra avdelningen?

African kan en del av träningen att döma, men det har han inte visat i lopp ännu. Nu testar jag med blinkers för första gången och hoppas det får en bra effekt. Det är ett billigt lopp så helt chanslös är han inte, säger Dina Danekilde.

Tre till start i V4-3. Kommentar tack?

–  Across The Pond fick det inte att stämma på Bro Park senast - vi stryker ett streck över den starten. Han tränar plusbetonat och den här uppgiften ser bra ut. Vinstchans, säger Dina Danekilde.

Layton är i absolut toppform och är tillbaka på sin rätta och korta distans. Startspåret är perfekt och han är en av de som kan vinna loppet, säger Dina Danekilde.

Ventura Destiny gjorde det väldigt bra bakom en topphäst senast och formen är fortsatt intakt. Han är ruskigt löpsugen för dagen och jag tror på bra vinstchans. Han är förmodligen bäst av mina i loppet, säger Dina Danekilde.

I V4-avslutningen tar du ut Monaya. Läget?

Monaya var jag supernöjd med senast och formen är det inget fel på där efter. Startspåret är perfekt och distansen är den rätta. Hon står bra inne i loppet och har fin segerchans, säger Dina Danekilde.

I det sjätte loppet plockar du ut Mrs April. Hur mår hon för dagen?

Mrs April har haft en del otur i årets starter, men känns nu väldigt bra i träningen. Det här ser jag mest som ett test på distansen, men bland de tre ska hon kunna vara, säger Dina Danekilde.

MyJoker i dagens sjunde lopp då? Allt väl där?

MyJoker har jag stora förhoppningar på den här gången. Startspåret är optimalt och distansen den rätta. Han trivs med ryttarinnan och det här ska vara en toppchans på segern, avslutar Dina Danekilde.