Nyheter

Dina Danekilde har ett par rejäla skrällbud på Jägersros V4:a

Publicerad
Dina Danekilde skickar ut fem av stallets hästar under Jägersros lunchtävlingar i morgon. Mest intressant? Och hur är det egentligen ställt med nyförvärvet Ventura Destiny inför första starten på svensk mark?
Across_The_Pond_676
Glada miner i vinnarcirkeln även på onsdag? Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Trevligt härstammade Ventura Destiny (V4-2) köptes in av ägaren Saeed Harib Sultan för 3500 Guineas på Tattersalls February Sales i Newmarket. Spontant låter det som ett fyndköp när man läser stamtavlan (e. Outstrip) samt att hästen redan mäktat med att vinna två lopp på åtta försök i sitt forna hemland.

Hur ser du på uppgiften och vart är hästen rent formmässigt?

Ventura Destiny är "fit for fight", redo för start. Hon har tränat mycket fint inför detta och det här känns som ett bra första test för hästen. Distansen bör vara okey och startspåret kan jag inte klaga på, men det är nog ingen typ för spets. Hon ska gå på speed som jag ser på det. Viss segerchans, säger Dina Danekilde.

Sen har du tre till start i den avslutande V4-avdelningen. Berätta om hur du ser på loppet. Vi kan börja med Layton.

Layton rider jag själv. Han är inte så hårt jobbad, men gör ju alltid sitt i loppen. Vi får se om han är där ännu, säger Dina Danekilde.

Och så tar du ned Rastapopoulus på kort distans. Hur är det på den “kanten”?

Rastapopoulus gör sin första start i karriären på kort distans och det ska bli spännande. Det är Chaves som har tjatat om det så nu testar vi. Han är i ordning och vi hoppas lära oss mycket på den här starten, kommenterar Dina Danekilde.

Och din trio i loppet kompletteras med Across The Pond? Status där?

Across The Pond gör sin första start i silverklassen och det ska bli spännande. Han är fin i träningen och en ärlig typ i loppen. Om jag måste välja en av de här tre hästarna i loppet får det nog bli honom jag tror mest på, säger Dina Danekilde.

Zoffy Zaid (V5-4) gör livets andra start efter flopp på Bro Park i januari. Hon kan väl bättre?

Zoffy Zaid kan definitivt mer än vad hon visade i Stockholm. Det är en fin typ som sköter träningen till belåtenhet. Det är dock ett tufft lopp och vi tar vad som bjuds, avslutar Dina Danekilde.