Nyheter

Dina Danekilde har ett gäng feta V4-chanser på Jägersro

Publicerad
1,2,1,10,1,7.
Det är så vi rankar Dina Denekildes starthästar på morgondagens lunchtävlingar på Jägersro. Vi ringde upp Malmötränaren för att få en sistaminutenrapport.
Myjoker_494
Ännu en vinnare från Dina D? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

De här sex hästarna går två och två i de tre sista avdelningarna på V4-spelet och således tippar vi hennes hästar etta i samtliga lopp där hon har starthästar.

Det ser allmänt mycket bra ut. Vad tycker du själv?

– På papperet ser det fint ut och jag har förhoppningar på samtliga till start i morgon, säger Dina Dadekilde.

Vi tar det från början. I V4-2 tippar vi Zamson Zaid etta och Across The Pond tvåa. Rätt eller fel?

Zamson Zaid blev det helt fel för senast - bara glöm det loppet. Nu är det enklare emot och och vi har en bra jockey i sadeln. Han ska ha en resa på speed och visst kan han vinna det här, säger Dina Danekilde.

Across The Pond har solid form och jag tror definitivt att han är med och krigar om segerchecken. Han kan bli lite feg inne i fält så det gäller att allt stämmer för honom. Josefin Landgren känner honom väl så det här känns intressant, säger Dina Danekilde.

My Joker och African i V4-3. Allt väl där?

My Joker har skött sig bra i de senaste starterna och den här gången sitter Chaves upp - hoppas det kan väcka honom lite extra. Formen är som den ska och distansen är som alla vet den optimala. Jag hoppas att loppet blir överpacat och då ska det vara fin segerchans, säger Dina Danekilde.

African är en liten typ av häst som inte fått till det i lopp ännu. Nu är det handicap och såklart tror jag att hon kan mer än aktuellt formtal. Vi testar med sidoludd den här gången och helt chanslös ska hon inte vara, varnar Dina Danekilde.

I V4-avslutningen tror vi hårt på Monaya, men du har även Rastapopoulus med i loppet. Säg något?

Monaya fick ett riktigt stopp senast, hon hade säkerligen varit tvåa annars. Formen är väldigt bra och startspåret är perfekt. Det är en tuff häst som jag tror ska ha väldigt bra chans att vinna det här, säger Dina Danekilde.

Rastapopoulus gör det bra varenda gång, formen intakt alltså. Det handlar om att hästen får ett fritt lopp - då kan han vara en rolig outsider, avslutar Dina Danekilde.