Nyheter

Dina Danekilde ger klara besked om sina V64-hästar...

Publicerad
...som är tre till antalet och samtliga startande i den avslutande V64-avdelningen på Jägersro Galopp i morgon.
– Jag tror han blir farlig - han behövde loppet senast, varnar Dina Danekilde.
Och vem avses? Läs vidare för klara besked!
Across_The_Pond_6767_K5H2GM
Har Elione Chaves verkligen valt rätt häst av Dinas tre? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Firma Danekilde/Chaves har fått en smakstart på årets säsong och i morgon söndag startar paret fem hästar varav tre stycken i V64-epilogen. Hur är läget med Zamson Zaid, Across The Pond och Layton?

Zamson Zaid är en häst jag gillar, men han kan behöva loppet och har en bättre uppgift i Göteborg om två veckor. Han tränar som han ska, men distansen är som det känns i kortaste laget. En typisk outsider, säger Dina Danekilde.

Across The Pond gick bra i comebacken. Jag tror han blir farlig, han behövde loppet senast och lära vara ännu bättre nu. För mig är han “mer häst” än Layton som jag tror blir favorit i loppet. Startspåret är passande och Chaves sitter upp igen. Bra segerchans, konstaterar Dina Danekilde.

Layton mår toppen, tog det senaste loppet på positivt sätt. Han höjdes två kilo, men lärlingen drar av tre så det oroar inget speciellt. Layton har viss chans att vinna det här, säger Dina Danekilde.

Du har två debutanter till start i tävlingsdagens första lopp. Säg något om dessa?

Lethal Dancer var fin i kvalet, tränar på okej efteråt och ser fin ut i kroppen. Det lär bli tufft att vinna i debuten, men han är fin ska man veta, säger Dina Danekilde.

African kom ur sitt kvallopp på bästa sätt, trivs på banan och tränar till belåtenhet. Nu är det första gången ut och det känns svårbedömt. Hon blir dock bra på sikt, säger Dina Danekilde.

Och i sista loppet för dagen gör Alderman debut - säg något om honom?

Alderman har haft en del problem. Det finns fart, men han har otroligt mycket nerver. Han gynnas av det lilla startfältet och tränar fint inför sin debut. Det är dock ett par bra emot så mer än en outsider är han inte, säger Dina Danekilde.