Nyheter

Diamond Jubilee Stakes: Vårt drag är Invincible Army!

Publicerad
Dagens rubriklopp på Royal Ascot, är en av de riktigt stora sprinterlöpningarna: Diamond Jubilee Stakes.

Frågan i år är om Invincible Army kan fälla favoriten Blue Point.

Det skulle i så fall bli största segern i karriären för tränaren James Tate!
RP_P
Så här ser han ut, dagens drag på Royal Ascots "final day", Invincible Army. Foto: Racing Post

18 hästar gör upp i Diamond Jubilee Stakes (Grupp 1) på Ascot klockan 17.20 svensk tid, och vårt drag blir Invincible Army (e. Invincible Spirit) som rids av PJ McDonald.

Vi såg Invincible Army i Commonwealth Cup förra året, och det var lite av en skuffelse. Men i år har han varit lysande i två framträdanden: han vann en Listed i Doncaster, och var minst lika imponerande när han segrade i en Grupp 2 i York. 

Tränaren James Tate är duktig, men att vinna detta getingbo över 1.200 meter skulle vara närmast en dröm! Enligt Tate så befinner sig fyraårige Invincible Army i hysterisk form just nu.

Favoriten Blue Point (e. Shamardal) är förvisso en ingen ”bluff”, en bevisad performer på Ascot och Grupp 1-vinnare över 1.200 meter... och han vann ju King’s Stand i så sent som tisdags över 1.000 meter (krigade ner Battaash e. Dark Angel då).

Visst, Charlie Applebys Godolphin-häst som James Doyle rider har bäst ”CV” här, men vi ser inte nödvändigtvis de täta starterna som någon fördel för Blue Point, tvärtom. Den senaste hästen som lyckades ta hem den här Ascot-dubbeln tisdag/lördag, var australiensaren Choisir 2003.

Vår spelrekommendation: Invincible Army till fem, sex gånger fläsket!

Loppen på Ascot kan följas via länken: http://www.dmi.ae/dubairacing/live.asp