Nyheter

Dettori/Gosden hetast i Deauville

Publicerad
Det blev ännu en Grupp 1 seger för den stekheta kombinationen Frankie Dettori / John Gosden. Prix Jean Prat över 1400 meter gick till Too Darn Hot ägd av Lord Lloyd Weber.
RP_TooDarnHot_YPFDeX
Too Darn Hot hittade tillbaka till vinnarcirkeln i Deauville Foto: Racing Post

Det är uppenbart efter dagens uppvisning i Prix Jean Prat (Gr.1) att Too Darn Hot (e.Dubawi) att 1400 meter är det som gäller för Lord Lloyd Webers egenuppfödning. Too Darn Hot var snabbt med där framme i den ena av de två klungorna över rakbanan. De sista 200 accelererade Too Darn Hot enkelt ifrån fältet och därmed la John Gosden och Frankie Dettori beslag på ännu en Grupp 1 seger efter att duon segrat med Enable (e.Nathaniel) i Coral-Eclipse på Sandown under lördagen. 

I vinnarcirkeln avslöjade John Gosden att han varit dum nog att ge Too Darn Hot för svåra uppgifter. Han behöver en enkel snabb rakbana utan stigningar för att kunna stå 1600 meter. 1400 meter till 1600 meter är mitt i prick menade Gosden och öppnade för en möjlig start i augusti i Prix Jacques Le Marois (Gr.1) på Deauville i augusti.

Too Darn Hot är en av världens mest välstammade hästar med Dubawi som fader och en moder som Dar Re Mi (e.Singspiel). Dar Re Mi segrade i tre grupp 1 löpningar mellan 2000 och 2400 meter, men Too Darn Hot har definitivt mer av Dubawis mileregenskaper.