Nyheter

Det låter uppåt på vår V4-spik från Team Roy Arne Kvisla

Den glade "gutten" Roy Arne Kvisla sadlar ut sju stycken fullblod på Bro Park i morgon vid lunchtid och flertalet av dessa ska ses med mycket bra segerchans. Vi kollade formen med Roy som glädjande nog håller med oss om att Realize Rock bör få svårt att torska V4-avslutningen.
– Nu är det optimal distans och det måste vara toppchans på segern, kommenterar Kvisla.
Kvisla_i_Kavaj
Jag har just insett att Realize Rock är klar... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I den inledande V4-avdelningen gör trevligt härstammade Capouche Rouge (halvbrorsan e. Manduro vann tyskt Derby Trial - Gr3, i Baden Baden i förra veckan) andra starten för dig. Han svek rätt rejält i första. Bättring nu?

Capouche Rouge var blek i debuten för mig, men är framsatt till det här loppet - möjligen kan han behöva ett lopp till innan han är på topp. Jag tror att dirttrack är ett litet minus för hästen som dessutom kan vara lite nervös av sig. Å andra sidan är det här ett så pass enkelt lopp att jag måste tro på god segerchans, informerar Roy Arne Kvisla.

Vad säger du om Filia Kalejs i V4-2?

Filia Kalejs är en lättriden individ som inte kommer ha några problem med lärlingen i sadeln. Hon har nu två lopp i kroppen och jag var speciellt nöjd med henne senast som knappt slagen trea. Hon fick ett bra startspår över passande distans så jag är optimist inför loppet, säger Roy Arne Kvisla.

Lushes Lashes (V4-3) möter Miss Maybach, men är enligt oss långt ifrån chanslös. Håller du med?

Lushes Lashes ska ha bra segerchans. Hon gör aldrig ett dåligt lopp och ser nu riktigt, riktigt fin ut i kropp och i träningsrundorna - hon är “fit” helt enkelt. Startspåret är perfekt och som sagt. Klart att hon kan vinna det här, informerar Roy Arne Kvisla.

Vi spikar Realize Rock i V4-avslutningen. Rätt eller fel?

Realize Rock har två lopp i kroppen och lärlingen drar av fyra värdefulla kilon. Han älskar dirttracken på Bro Park och ser väldigt bra ut i jobben inför detta. Nu är det optimal distans och det måste vara toppchans på segern, kommenterar Roy Arne Kvisla.

I samma lopp startar du Man In The Moon för sjunde gången i år. Han verkar tuff som få. Hur ser du på den här uppgiften?

Man In The Moon är en stenhård häst som aldrig verkar tappa formen - han hoppar och bockar, ser väldigt nöjd ut med livet för dagen. Han kommer göra ett bra lopp precis som vanligt, men jag tror inte att han slår Realize Rock, säger Roy Arne Kvisla.

Treåriga Odd Sindy (lopp 5, V5-2) då? Hur verkar det där?

Odd Sindys senaste start är bara att glömma. Hon fick ett jättestopp i sista sväng och tog en pull - glöm loppet. Dirttrack är ett litet minus och det tror jag distansen är också. Det blir tufft att vinna det här, men en vettig placering finns inom räckhåll, kommenterar Roy Arne Kvisla.

I lopp 7 (V5-4) gör Turbino livets andra start. Nöjd med honom?

Turbino blev rejält hetsig i debuten - det fullkomligen kokade över… Nu har han kommit in mer i rutinerna så att säga och det är en rätt fin häst ska man veta. Det är ju inte det värsta maidenloppet precis så jag hoppas att Turbino kan vara en kul outsider, avslutar Roy Arne Kvisla.