Nyheter

Det känns bra att ta ett snack med Hans-Inge!

Publicerad
Det låter mycket positivt om Hills And Dales i V64-1 och det känns ju toppen då hästen är vår ensamme A-häst i loppet. Vi tog ett snack med Hans-Inge Larsen inför dagens tävlingar.
download-8
Glada miner även efter V64-1? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hills And Dales (V64-1) droppades ett kilo på insatsen senast. Hur ser du på dagens uppgift?

– Det ser bra ut. Han fick gå alldeles för tidigt senast och mattades något till slut - ingen fara med formen alltså, berättar Hans-Inge Larsen.

Ny ryttare nu. Vad säger du?

– Jag testar Andres Chaves med fyra kilo av och det känns spännande såklart. Det gäller att han sitter så länge som möjligt för att utnyttja sin vassa speed.

Banan. Segerchansen?

– Banan ser ut som de senaste tävlingsdagarna så det är inget problem. Vad beträffar segerchansen måste jag vara stor optimist. Han är där han ska vara helt enkelt, säger Hans-Inge Larsen.

Utanför V64-spelet tar du ut Crafty Exit (lopp 1) på kort distans. Det var länge sedan...?

– Jo tack, och det hela hänger på hur många längder han tappar från start. Nu måste det dessutom bli rejält överpacat för att min häst ska hinna fram till vinst. Han gick upp fyra kilo på segern senast, men det ska han klara av. Ryttarinnan är duktig så nu hoppas vi på bra fart hela vägen, säger Hans-Inge.

Så du har inte gett upp?

– Nej, nej. Crafty Exit är gynnad av det lilla startfältet i alla fall och det är klart att det kan gå, avslutar Hans-Inge Larsen.