Nyheter

Derbyserien har sina första segrare

Publicerad
I Pannier Derby Day Sprint skrällde det till rejält när Perfect Girl Ester segrade från ledningen. Samma segerrecept använde sig Plantstepsdream av i Malmö Stads Pris.
Plantstepsdream_113
Tät slutstrid - Gråberg till topps Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

De hästar som inte är i närheten av att stå Derbydistansen 2400 meter har nuförtiden Derby Day Sprint över 1200 meter att springa i. Det blev en rejäl skräll när Fredrik Janetzky sände 40-oddsaren Perfect Girl Ester (e.Mayson) till ledningen. Det gick inte jättefort, första 400 gick på 25,1 och sedan ökades tempot och det var en dryg kurva för Es Raco (e.Holy Roman Emperor) som var spelad till stor favorit men ändå var blek över upploppet. Bakifrån kom Moneytalks (e.Eishin Dunkirk) flygande efter att ha sladdat efter fältet, men han bara fram till en tredjeplats då Mystic Town (e.Medicean) precis höll andraplatsen. Det var en chockad Caroline Malmborg som intervjuades i vinnarcirkeln. - Han gör allt rätt den här dagen och det var en perfekt ritt. Jag är helt i glädjechock, men visste faktiskt att hon kunde vinna. Hon är en sprinter och vi försökte gå upp i distans utan framgång. Det här är rätt distans. Trion delade ut magnifika 6013 kr per satsad krona.

I Malmö Stads Pris, tidigare Sofierolöpning, kallas för korta derbyt och rids över 1730 meter. Plantstepsdream (e.Planteur) tog inte ledningen direkt, men reds till invändigt efter första kurvan samtidigt som storfavoriten Nipozzano (e.War Command) låg sist i fältet och aldrig skulle ses med chans. Per-Anders Gråberg ryckte 500 kvar och fick snabbt några längder. In på upploppet var det stallkamraten Hot Chocolate (e.Medicean) som insett faran och var främst av förföljarna. Det blev en knallhård slutstrid, men målfotot gav segern till Plantstepsdream. - Han blev lite tittig över upploppet, annars hade vi hållt undan lättare, menade Per-Anders Gråberg. - P-A red ett perfekt race och gav honom en pust vid rätt tillfälle samtidigt som han gick när övriga pustade. Jag trodde mest på Hot Chocolate idag, Plantstepsdream hade fått ett tufft race senast, men gick ändå bäst idag, säger Lennart Jr Reuterskiöld.

Det reds även Derby Consolation. Här segrade Deadline Day (e.Line of David) efter en lysande ritt på väntan av Jägersrospecialisten Jan-Erik Neuroth.