Nyheter

Dennis Persson sticker ut hakan på Gärdet

Publicerad
Fyraårige Meglio vann årsdebuten - och har ”fått” några kilo till viktmässigt. En favorit i fara på ATG Nationaldagsgaloppen?

Det tycker inte tränaren Dennis Persson.

- Det ser överkomligt ut, säger Dennis om inledningen på Gärdets V4 på torsdag.
Meglio_6498_
När Meglio vann årsdebuten satt Jacob Johansen på ryggen, på Gärdet rider Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund

Dennis Persson hoppas och tror att han sadlar ut en vinnare åt championjockey Per-Anders Gråberg i V4-1 på Gärdet.

Men Meglio (e.Philomatheia) har inte haft någon spikrak utvecklingskurva.

- Nej, han är otroligt sent utvecklad. Vi har haft tålamod. Men det börjar falla på plats nu, säger Dennis.

Efter segern i en järnhandicap i årsdebuten, förlorade Meglio senast (som fyra) mot bland andra vinnaren The Rigger (e.Mizzen Mast), slagen med två och en halv längder. Men torsdagens motstånd på ATG Nationaldagsgaloppen är inte lika tufft på pappret.

- Jag får väl sticka ut hakan och säga att jag tror att han vinner. Han bör klara banan, han är inte en sådan där långtklivande typ som kan få problem på en bana som Gärdet.

Dennis Persson har ett par hästar till start på Bro Park redan på onsdagen, i Silverhästen över 1600 meter dirt. Hunter Jack (e. Monsieur Bond) och Different Journey (e. Poet’s Voice).

- Men dom är ingenting för spelarna den här gången, säger Dennis.

Alla som känner Dennis, vet att han verkligen ser fram emot Grand National så här års. Den 15 juni på Strömsholm är bara någon dryg vecka efter Gärdet, en ny sommarfest i gröngräset. Och trogna Stall ATL har köpt in en ny hinderstjärna till Dennis tio hästar starka armada: Sjuårige Charming Zen (e. Youmzain).

- Han är egentligen inköpt till nästa års Grand National, då det är 50-årsjubileum. Han ska vara med redan nu, men det blir ett väldigt starkt Grand National i år med ett par bra tyska hästar. Ajas (e. No Risk At All) är väldigt bra också.

Dennis fortsätter:

- Charming Zen var tvåa i England den 22 april och har färsk form, han fick stryk av Townshend (e. Lord of England) som gått bra i festivalerna där. Han står två och en halv miles, och vi tyckte att det var rätt typ av häst.

Dennis Persson räknar med att starta tre hästar på Grand National-dagen.

- Meglio kommer nog starta i ett löp då, även Jessy’s Wonder (e. Henrythenavigator) som startar i Svenskt Champion Hurdle. Av mina tre under Grand National-dagen tror jag att Jessy’s Wonder är mest intressant för vinnarspelarna. Det är min bästa chans under dagen den här gången, som jag ser det.