Nyheter

Den här vinsten var väldigt betydelsefull för mig

Louise Arnshed som är av de färskaste lärlingarna vi har i Skandinavien tog sin första lärlingsseger i söndags. Det var ombord Henrik Engblom tränade My Cup Of Tea som dessutom rensade bort en hel del system på V4. Louise som vunnit en del lopp som amatör var så klart glad över att ha tagit sin första efterlängtade seger.
My_Cup_Of_Tea_6645
Louise Arnshed tog sin första vinst som lärling på My Cup Of Tea Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hur kändes det under loppet och när upplevde du att vinsten var klar på My Cup Of Tea

- Planen var att hon skulle få en bra start och gå med där framme. Hon tog fronten väldigt lätt och därefter försökte jag hålla henne lugn men fortfarande på bettet. Hon gick på ganska starkt och jag var rädd att hon inte skulle hålla till mål, men när jag svängde in på upploppet och satt med fulla händer kände jag att det här kan nog hålla hela vägen in i mål! De andra kom bra på slutet och det blev hårt i mål. Jag var lite osäker på om Elusive Thought lyckades gå om oss på mållinjen, så jag var tvungen att fråga Kaia som låg bakom! Kaia bara skrattade och skrek grattis, så då förstod jag att vi var först i mål! Det var min första ritt för Henrik Engblom, så jag är väldigt tacksam för chansen och att jag lyckades förvalta den så väl! My Cup Of Tea är fin häst med otrolig kämparglöd! 

Hur har det känts att det tagit lite tid att vinna. Blir det jobbigt när det dröjer? 

- Det här var min första seger som lärling och den har ärligt talat suttit väldigt långt inne. Jag har haft många fina placeringar i år, men tyvärr har vinsterna varit färre. Därför känns det otroligt skönt att äntligen få sätta nosen först! Det är ju lite så, ”alla kommer ihåg en vinnare, men ingen kommer ihåg en tvåa”. Den här vinsten var väldigt betydelsefull för mig! 

Du har ridit en hel del som amatör tidigare. Vad är största skillnaden tycker du mellan att vara lärling och amatör? 

-Jag red några år som amatör innan jag nu tog steget upp som lärling. Skillnaden är enorm! I amatörlöpen är de flesta ryttarna nya och oerfarna och det gör det svårt att rida strategiskt. Dessutom springer oftast samma hästar i löpen med samma ryttare, vilket gör det lite enformigt. I proffslöpen är det större variation och fler hästar med, vilket är mycket roligare. Dessutom rids det ju tuffare i proffslöpen och är mycket hårdare konkurrens!

Du rider mest på Jägersro annars, tänker du satsa på att rida i Danmark på Klampenborg, provinsen och på Övrevoll framöver? 

- Jägersro är ju min hemmabana så har oftast flest ritter där. Min vision är alltid att försöka rida på alla tävlingsdagar och ringer därför alltid på ritter på alla banor. Jag rider en del på Klampenborg i Danmark också, men vill självklart även försöka att få ritter på Övrevoll i Norge och på den danska provinsen framöver.

Du har fem ritter de närmsta tävlingsdagarna är det någon speciell av dem som du vill varna för?

- Nathalie Mortensen har pratat gott om Irenes Prince som jag rider på fredag kväll på Bro Park. Jag tror faktiskt att den kan göra en väldigt bra insats i det löpet! Jag tror det är min bästa vinstchans den här helgen avslutar en väldigt nöjd Louise Arnshed