Nyheter

Junior om sina tre Derbyhästar. Den "tvåögde" bäst av dessa?

I dag är det dags för Danskt Derby - klassikern över 2 400 meter på natursköna Klampenborg. Klar favorit i nuläget är toppstoet Queen Rouge, men championtränare Lennart Reuterskiöld Jr har inte gett upp hoppet - långt därifrån...
JUNIOR_01_bd22j3t
Jr laddar för "DDD". Det danska derbyt... Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

En miljon danska kronor, evig ära och en plats i historieböckerna är det som står på spel då klassiska Derbyt ska avgöras på Klampenborg lite senare i eftermiddag. Vi tog ett snack med Lennart Reuterskiöld Jr om sina chanser att hemföra det danska derbyt för första gången i karriären.

Du sadlar ut inte mindre än tre hästar i Derbyt i eftermiddag. Hur ser du på chanserna? Vi börjar med Two Eyed Jack som droppat som en sten i spelet till de fasta oddsen.

– Two Eyed Jack mår väldigt bra och är definitivt bara gynnad av den långa distansen som en son till Juniper Tree. Det visade han i Derby-testet på Jägersro näst senast, så det här blir spännande, kommenterar championtränare Reuterskiöld.

Vad säger du om banan där han gör sin första start?

– Jag tycker att Klampenborg har Skandinaviens bästa gräsbana och som det såg ut på tävlingarna i går var den i bra skick. Inga problem på den punkten.

Och nu sätter ni på blinkers. Vi utgår ifrån att ni testat detta i träning - hur har det fungerat?

– Väldigt positivt. Han ser väldigt bra ut, så det här ska bli spännande.

Vi antar då att Two Eyed Jack är din bästa chans av tre i loppet?

– Så är det såklart, men mina andra hästar kommer också att svara för bra insatser, fortsätter Jr.

Frasetti Cieli. Kommentar om denne? Hon är också efter Juniper Tree.

– Hon mår väldigt bra för dagen och är också gynnad av den långa distansen. Med rätt resa och klaff kan Frasetti Cieli vara rätt långt framme - typ bland de tre, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Och avslutningsvis sadlar du ut Good Look. Hon är maiden, men verkar väl okej?

– Good Look är efter Appel Au Maitre och ska ju stå distansen. Hon gjorde det riktigt fint bakom Queen Rouge i Mowerina för tre starter sedan och trivs uppenbarligen på Klampenborg - formen är där jag vill ha den. Det känns dock lite svårbedömt för hennes del, men fina pengar kan det bli, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.