Nyheter

De svenska ryttarna är laddade och hoppas på vinst

Publicerad
Idag rids Women Jockeys' World Championship på Bro Park. Tio stycken kvinnliga ryttare från olika delar av världen möts i en jockeyturnering bestående av fem lopp. De svenska representanterna är Josefin Landgren som är regerande mästare och Ulrika Holmquist.
Josefin_L_844
Josefin Landgren är regerande mästare i Women Jockeys' World Championship Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

De tio deltagarna är följande Jeane Alves, Brasilien, Georgia Cox, Storbritannien, Rebecca Danz, Tyskland, Jane Elliott, Storbritannien, Nanako Fujita, Japan, Ulrika Holmquist, Sverige, Kaia Sofie Ingolfsland, Norge , Josefin Landgren, Sverige , Alison Massin, Frankrike och Sophie Ralston, Irland. På lördagsmorgonen provade Jeane Alves och Nanako Fujita på att rida på Bro Parks gräsbana tillsammans med Ulrika Holmquist och de var nöjda med upplevelsen. 

Regerande mästare är svenska Josefin Landgren.

Hur har du upplevt att det varit sedan den där dagen förra året när du vann?

-Det var så klart en härlig känsla.  Det var mycket uppmärksamhet och skriverier. Jag upplevde tydligt att det gjorde en stor skillnad. Det var mer folk som hörde av sig och jag fick fler samt bättre ritter.

Kan du vinna i år igen?

-Ja det kan jag svarar Josefin utan minsta tvekan.

En av Josefin Landgrens utmanare om titeln i år är Ulrika Holmquist. Ulrika har den senaste månaden haft otroliga framgångar på hästryggen. Den så kallade "drottningen av gärdet) hon vann fyra lopp på nationaldagen och följde upp med att vinna en klassisk seger på Arabianranta tränad av Annika Sjökvist i 2000 Guineas och självklart skulle en vinst i Women Jockeys' World Championship smälla högt.

Hur har du förberett dig inför loppen?

-Jag är riktigt taggad. Jag började så fort jag fick listorna. Jag har försökt läsa på så mycket jag bara kunnat om hästarna och konkurrenterna . Det känns otroligt spännande och inspirerande att få vara med i turneringen berättar Ulrika.

Loppen på Bro Park börjar 12.15. Första loppet av de som ingår i turneringen rids 12:45