Nyheter

De skandinaviska hästarna på Meydan

Publicerad
Fyra skandinavientränade fullblod möter upp på torsdagens tävlingar på Meydan. Störst intresse tilldrar sig självfallet I Kirk som står trevligt till i ett Gr-3 över favoritdistansen 1200 meter.
download-7
Väl mött på Meydan i morgon Foto: Dubai Racing Club

Susanne Berneklints svenskfödde sexåring efter Eishin Dunkirk vann, som alla vet, en värdefull handicap första gången ut under fjolårets "Carnival" och imponerade stort. Den här säsongen är hästen handicappad ett halvt kilo högre och då är man hänvisade till grupplopp - i vart fall i första starten i Dubai. Det blir såklart tufft med motståndare som Drafted (e. Field Commission) och Curlin-sonen Glaldiator King i startlistan, men Hästgruppen i Lunds härlige fux är långt ifrån chanslös. Loppet avgörs på Meydans dirttrackbana och har 200 000 USD i total prissumma.

– Han är som en Ferrari, röd, minumum weight - maximum power... Skämt å sido. Han mår mycket bra, är där han ska vara. Loppet är tufft och nu är det ju inte handicap. Vi får se hur det går, säger Susanne Berneklint.

I tävlingsdagens fjärde lopp startar Francisco Castro fuxige Stricker (e. Poet´s Voice) och Susanne Berneklint sadlar ut Plata O Plomo (e. Paddy O Prado) i samma lopp - 1600 meter på dirttrack och med 175 000 USD i total prissumma. De två svenska kombattanterna  möttes i en handicap för två veckor sedan och var då sjua respektive tia i mål bakom vinnaren Midnight Sands (e. Speightstown). Den här gången lottades Plata O Plomo till ett mycket bättre startspår tre (16 senast) och ska väl ses med lite platschans. Den sexårige "grållen" droppades dessutom med ett kilo = positivt.

– Plata O Plomo är framsatt med loppet i kroppen. Han har doppat ett kilo och är mer "fit for fight" nu. Jag är nöjd med startspåret och det ska bli kul att se honom, informerar Susanne.

Bent Olsen sadlar i kvällens sista lopp ut förra årets Stockholm Stora Pris-vinnare Learn By Heart i en handicap över 2000 meter på gräsbanan. Carlos Lopez ridel Frannkel-avkomman, men det ser tufft ut på papperet.

Galopptips.se återkommer såklart med färska tips inför morgondagens tävlingsdag i god tid.

Startlistor hittar ni via länken nedan:

http://emiratesracing.com/node/3?id=2976

Loppen ser ni med fördel via länken här under:

https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html