Nyheter

De kom de såg de segrade

Publicerad
Pavel Vovcenko är stationerad i Tyskland och var en framgångsrik gäst på Strömsholm. Toppjockeyn Jan Faltejsek hade engagerats och åkte hem med segrar i Grand National och Champion Hurdle. Samma bragd utförde Vovcenko 2016 och man är säkert sugna på att komma åter.
Serienlohn_772
Serienlohn hoppar hem Svenskt Grand National 2019 Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Champion Hurdle blev en spännande affär trots att endast tre hästar fullföljde löpningen. Niklas Lovén stal ledningen på polske gästen Surin från förväntade ledaren Somerville och Christopher Roberts. Den tyske hästen Leierspielerin hoppade högt över häckarna och tappade mark över varje hinder. När det började närma sig mål hade Surin tappat farten och Leierspielerin såg lysande ut bakom Somerville. På sista häcken tappade tysken två längder och det blev knallhårt över linjen, men målfotot gav segern till Jan Faltejsek på Leierspielerin. 

I Grand National blev betrodde Ajas av med ryttaren och det gjorde att Serienlohn inte behövde anstränga sig över upploppet efter en perfekt avvägd ritt av Faltejsek. Fjolårssegraren Truckers Glory gjorde ett fint lopp ch var länge med i främre träffen, men fick nöja sig med en andraplats. Tränare Vovcenko fick med sig totalt 240 000 kronor hem till Tyskland.