Nyheter

De fasta oddsen till Derbyt är satta - var ligger värdet?

Publicerad
För andra året i rad har ATG fasta odds på "Galoppens Blå Band", det svenska galoppderbyt över 2400 meter på Jägersros dirttrackbana. Vi har kollat in oddsen och det finns ett par rejäla fynd i oddslistan så ta rygg.
Svenskt_Derb
Ta rygg på våra derbydrag till rätt odds Foto: SG logotype

Yoker är favorit till 5.50 och det är ju helt rätt odds som det ser ut. Mr Ascots adept startar förmodligen på Prammsdagen nästa söndag och då vet vi lite mer. Tränare Lennart Reuterskiöld Jr vet hur man “ställer i ordning” till ett Derby så vi har inga synpunkter på oddset, men vi ser heller inget som helst värde i det! 

Ascot Brass är andrahandare till 7.50 och det tycker vi är alldeles för lågt. Niels Petersens treåring skötte sig helt okej i Dubai och startar nu på söndag på Övrevoll. Det finns definitivt kapacitet för att vara långt framme i Derbyt, men att den skulle vinna tror vi inte på. Vi hade möjligen kunnat tänka oss ett "lillspel" till 30 ggr, men nu är det ju 7.50 vilket känns otänkbart att investera till.

Caroline Malmborgs Timo Nurmos vann Vinterfavoriternas pris före Jet Action och imponerade. Det gjorde han även i Dubai där han var knappt slagen två till en bra häst. Hästen har dock bara meriter från gräs (en start, sjua då i enda starten på dirttrack - detta i Dubai). Timo kommer göra en fin insats i Derbyt, men oddset elva gånger känns helt korrekt och vi avstår. Om ATG får för sig att ge samma odds på seger i Norskt Derby hade vi lirat “hela lädret”, men tyvärr så tror vi ju inte det.

Hypersnabbe Nocentsinkentucky tror vi inte ens kommer starta i Derbyt då distansförmågan inte verkar finnas där. Den hästen vinner Derby Day Sprint eller Malmö Stads Pris (tidigare Sofiero-löpning) oavsett vilket lopp de väljer - och detta i “canter”!

Rapporterna från Norge säger att Wido Neuroths stora hopp i Derbyt lystrar till namnet Jet Action och vi håller med. Hästen var tvåa till Timo Nurmos i Vinterfavoriternas Pris och regelrätt slagen, men den “däringa” Neuroth vet hur man preparerar en derbyvinnare. 15 gånger slanten i nuläget känns alldeles för högt. Vi hade satt ungefär åtta gånger pengarna på den.

Bästa liret i Derbyt anno 2020 tycker vi att Bent Olsens Grey Flash är. Hästen gjorde det mycket fint i Dubai och även om han äkte på däng av Timo Nurmos där så känns han aningens vassare på dirttrack - Amerikanskt härstammad som han är (e. The Factor). Det här är samma “connections” som vann Derbyt i fjol med Red Cactus och den tipsade vi allt och alla om till 14 gånger vid oddssläppet i fjol. Vad står Grey Flash i för odds då. Gissa? 14 gånger…

I “fyndlådan” lägger vi ned Auenfürst med blixtens hastighet till 20 gånger pengarna. Hästen vann sina två starter i fjol och var aldrig i förlustfara - och allt, precis allt, är planerat för att vara etta i Derbyt i år. Hästen är anmäld till Prammsdagen och då han vunnit det loppet med typ fem längder är oddset halverat från 20 ggr till tio. 

Varför finns det inga odds på Ugotthelook? Niels Petersens auktionsdyring (180.000 euro i Deauville) övertygade stort i livets första start i förra veckan. Ge oss tio gånger så lirar vi kassan kära ATG.

Bästa spelen: 

Vinnare på Grey Flash till 14 gånger pengarna. 1000 kronor.

Plats på Jet Action till fem gånger pengarna. 2000 kronor.

Vinnare på Auenfürst till 20 gånger pengarna. 500 kronor.

Total insats: 3.500 kronor.