Nyheter

Dayverson De Barros efter sin första tävlingsdag i Macau

Som galopptips tidigare berättat har Dayverson De Barros tagit chansen och åkt till Macau för att rida där. I lördags var första dagen som han deltog i race och vi tog oss ett snack med Dayverson om hur upplevelsen var.
Saucy_Shadow_4453
Saucy Shadow och Dayverson De Barros tillsammans med Nathalie Johnsson Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hur gick det för dig din första tävlingsdag i Macau?

-Det blev en andraplats och en fjärdeplats. Jag hoppas jag sitter på en vinnare nästa tävlingsdag de 13 september. Då har jag fått fem ritter berättar en nöjd Dayverson De Barros.  

Hur var det att rida i Macau? 

-Jag gillar loppen här, det är mer som i Brasilien det går fortare. Det är stor publik som hejar på under loppen. Stallen och rummen för jockeys är väldigt bra. Alla hästarna kommer från andra länder Australien, Frankrike, Nya Zeeland och England. I Macau tävlar man både på sand och gräs. Sanden är väldigt snabb, men bra att rida på. Gräset är vid den här tiden på året oftast mjukt till tungt eftersom det regnar en del, till vintern kommer det att bli bättre. 

Hur ser arbetsdagen ut?

-Jockeys arbetar oftast som frilansare här. De arbetar fyra dagar i veckan mellan kl. 5 till kl. 9 på morgonen. Hästarna är klara så vi sätter oss i sadeln och rider jobben på dem. När vi är färdig jobbade med en byter vi till nästa häst som står klar och väntar vid banan. Det är mycket som är nytt för mig här i Macau. Jag ska göra mitt bästa här nere. Jag försöker anpassa mig så snabbt och bra som jag bara kan avslutar Dayverson De Barros