Nyheter

Danskt Oaks en riktig godbit

Publicerad
Danskt Oaks som rids kl. 14:20 på Klampenborg är en riktig klassiker och i år ser fältet klart intressant ut. Självklart saknar man Marc Stott tränade Queen Rouge vinnaren av Danskt Derby, men annars är det ett bra fält och det skiljer inte så mycket som man kanske tror vid första anblicken.
i-9bcZ6wt-X
Wido Neuroth kan överraska med Beau Nuage i Danskt Oaks Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

 

Stor favorit är 6 Silverstone (e. Pistachio) som i sin senaste start var trea i Danskt Derby bakom fantastiska Queen Rouge. Silverstone som tränas av Bent Olsen och rids av Carlos Lopez ska så klart räknas med goda segermöjligheter och kan vara en spik. Man ska dock tänka på att stoet inte var så långt före några av sina konkurrenter i derbyt. 4 Margrethe (e. Juniper Tree) från Sören Jensens stall var bara lite mer än tre längder bakom som fyra. Margrethe kom sent igång den här säsongen och är fortfarande på uppåtgående. 

2 Good Look (e. Appel Au Maitre) var fem längder efter Silverstone i Danskt Derby och det får inte bli för mycket problem för Silverstone på vägen. Lennart Reuterskiöld Jr startar också 5 Wings Of Love som går lite under radarn här, men rent handicapmässigt står bra till i loppet. Wings Of Love var femma i Svenskt Oaks. Stoet efter Mingun har haft en del otur på Klampenborg tidigare i år och skulle det stämma då kan det vara en utmanare. 

Den stora varningen och draget i loppet är Wido Neuroths 1 Beau Nuage. Mukhadram avkomman var trea i Svenskt Oaks och visade då att distansen passar. Nu blir det gräs under hovarna och vi förväntar oss en mycket bra prestation av Beau Nuage och Jan-Erik Neuroth. 7 Aperola (e. Appel Au Maitre) möter tuffare motstånd här än på slutet, men det finns kapacitet och skulle Aperola få möjlighet att spara sin speed så länge som möjligt kan överraskningen vara ett faktum.