Nyheter

Dags för kval till Falsterbo Grand Prix. Vi har dragen!

Det är dags för kval till den största individuella klassen i Falsterbo, Falsterbo Grand Prix! 47 ryttare kommer till start i kvalet och dessa har siktet inställt på den femstjärniga prestigefyllda klassen på fredag eftermiddag klockan 16.15!
download-13
Vi har klart för oss Grand Prix:n Foto: Annons: Falsterbo Horseshow

Mycket prispengar står på spel på fredag och det är då det verkligen gäller. Idag torsdag har ryttarna lite olika taktik, att rida snabbt idag kan innebära att hästen inte hoppar lika väl imorgon, därför väljer många att rida ”säkert” idag för att spara på sina hästar – tills då det verkligen gäller.

Föregående år vann irländaren Billy Twomey. Han kommer inte till start i år, däremot har vi vårt svenska segerhopp Irma Karlsson på plats som knep en beundransvärd andra plats i gp:n 2018. Även i år kommer hon till start med Ida van de Bisschop. Irma är definitivt att räkna med idag så väl som imorgon. Hon är en sann tävlingsmänniska och naturligt snabb. 

Även Grand Prix-kvalet vanns föregående år av en irländare som inte är på plats, nämligen Mark Mc Auley. Även andra platsen kneps av en irländare, Paul O´shea med Skara Glen´s Presence. Svenskar som Jonna Ekberg och Fredrik Jönsson var placerade.

Om vi ser till årets startfält gäller det idag att spekulera i vilken ryttare som kan tänkas rida snabbt och felfritt. Klassen är mot klockan i en fas, det vill säga det är ingen omhoppning utan det gäller att hålla ett högt tempo från start till mål. Ska vi se till våra svenska ryttare så är som nämnt Irma Karlsson naturligt snabb och levererar ofta felfritt. Lika så är vår VM-hjälte Fredrik Jönsson med Cold Play naturligt snabba. Hans häst har en stor vägvinnande galopp. Frågan är hur dagsformen ser ut…?

Vi har ett antal ryttare från USA som kommer till start i år. Dessa rider alltid snabbt oavsett klass och kommer definitivt vara att räkna med gällande topplaceringarna idag. Vi kommer att få se Catherine Tyree med Bec Lorenzo, Jessica Springsteen (ja – det är en dotter till Bruce med samma efternamn..) med Volangs du val Henry, Eve Jobs (och ja igen – det är dottern till Apple-grundaren Steve med samma efternamn…) med Charleville samt William Porter med Cula Lou V.

En ryttare som alltid bjuder på show och är segerhungrig är Dani G Walman, mer känd som Danielle Goldstein. Hon rider sin magiskt fina Lizziemary. Ekipaget har radat upp placeringar i stora 160cm klasser och de är riktigt snabba. Lägg Lizziemary på minnet, det är en häst att räkna med! Frank Schuttert med First Lady G går ut redan som start nummer tre. Det är en ung ryttare med otroligt mycket rutin. Han kommer säkert ge oss en felfri runda idag. 

Vi har fyra stycken svenskar med i startfältet som kvalade in via finalen av 7-star i söndags. Dessa ryttare är och hästar är bevisligen i fin form! Emma Emanuelsson är en ryttare med mycket rutin även i större sammanhang, hon rider sin spektakulära Chaploon. Hanna Åkerblom rider sin stora Chodec, en häst med enorm kapacitet. Ekipaget har internationella placeringar i stora klasser! Daniel Svensson rider sin välhoppande Khan V.D. Donkhoeve. Jennie Juhlin är en riktigt snabb ryttare med sin lilla häst Beyonce som ger allt!

Sammanfattningsvis. Räkna alltid med amerikaner i tidshoppningar! Idag är våra svenska toppekipage kanske inte med i segerstriden utan dessa har siktet inställt på morgondagen. 

Så här tror vi om dagen:

A-ekipage: 3 First Lady G, 14 Bec Lorenzo, 8 Ida van de Bisschop, 1 Monaco, 6 Lizziemary, 20 Cula Lou V, 20 Cooper I Z, 2 Vangog Du Mas Garnier

B-ekipage: 20 Amethyste du Coty, 20 Chodec, 20 Chaccbay, 20 Lagavulin, 20 Lord Pepsi, 20 Crazy Girl V, 20 Cold Play, 20 Konstop, 20 Exit of Ice Z, 11 Expert, 4 Volange du val Henry, 10 Kafka v. Heffinck, 20 Backatorps Danny V, 20 Rocker Dýsieux, 13 Charleville, 20 Mansinit LTD, 7 Billy Diamo, 20 Daylight VDL, 5 Faithless MVDL, 20 Jarvis van d Abelendreef, 20 Evita SG Z, 19 Carassina, 20 Broken Heart, 18 Gin Chin van het Lindenhof, 12 Kamara van´t Heike, 17 Vic des Cerisiers, 15 Chac Balou N, 16 Oaks Groves Carlyle.

C-ekipage: 1 Quadrasson Ask, 8 Chaploon, 9 Chopin V., 16 Dr Scarpo, 17 Khan V.D. Donkhoeve, 21 Beyonce, 27 Chaleandra CH, 32 Cascaro 2, 9 Sultane des Ibis, 44 Life is Beautiful, 47 Chichester 3.  

Vi tror på 6 Lizziemary som segrare tätt följt av USAs fyra ryttare!

Dagens kioskvältare är definitivt 20, övriga ryttare. Denna grupp omfattar några av våra A-ekipage samt har Johan Sebastian Gulliksen på sistone visat på storform med Exit of Ice Z. Han är att räkna med idag tillsammans med många andra namn i denna grupp. 

Spelrekommendation:

Vi spelar nr 6 Lizziemary till odds kring tio gånger pengarna.

Insats: 100 kronor

Vi går in tungt på 20 Övriga hästar. Av de 27 hästar vi då får på vår spelkupong finns en hel rad som borde kunnat platsa på den stora listan. Vi testar med ett spel om oddset överstiger 4.50.

Insats: 300 kronor