Nyheter

Dags för Appel Au Maitre Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) på söndag

Publicerad
Appel Au Maitre Stockholm Fillies&Mares Stakes (L) rids över 2100 meter gräs och vid mållinjen väntar 165 000 kronor och värdefull black type till segraren.
qr5rixa3pyyoi0e4ynq
Havana Red Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

1 Ascot Brass och 6 Careless Whisper är stallkamrater och har kämpat mot varandra i årgångstoppen. Att Careless Whisper fortfarande är maiden är ett stort mysterium, men hon har snart tjänat in två miljoner kronor. Ascot Brass är på väg mot miljon nummer fyra!

undefined
Ascot Brass Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Niels Petersen sadlar faktiskt även ut 5 Alwaysonmymind som går bra på Bro Parks gräs vilket man kanske inte tror om en Oakssegrare.

Skåningarnas främsta hopp stavas 8 Havana Red och tränas av Lennart Junior Reuterskiöld. Hon har höjt sig rejält i handicaper i år och visade lätt 89 senast. Det är uppenbart att de fyraåriga stona är bra, riktigt bra, och för Havana Red är det lite av ett lopp i loppet mot Niels Petersens trio.

Då ska vi heller inte glömma 2 Blue Gem som Roger Osberg tränar i Blentarp. Hon står tufft inne här, men är stark och rejäl.

Från Skåne är det inte långt till Danmark. 9 Aperola tränas av Lea Olsen som tar för sig mer och mer. Aperola har gjort några fina insatser mot bra motstånd, men står hårt inne när det är lika vikt som gäller.

10 Margrethe tränas av Sören Jensen och det vet vi vad det betyder när han skickar häst till Bro Park. Segerchans betyder det. Hon var inte långt efter hästar som Master Bloom och King David senast och idag sätter man på blinkers.

Det är hemmaplansfördel för Kahlil De Burca-duon 4 Freed From Desire och 7 Natasha Romanova. Den sistnämnda är bara tre år och debuterade så sent som i juli och är under stark utveckling. Freed From Desire är tufft matchad och hållen av tex Ascot Brass.

3 For The Roses verkar alltid höja sig några kilon när hon kommer till Bro Park. Breeders’ Trophy Classic-segraren stärks åter upp med Elione Chaves, vilket säkert behövs på den något långa distansen.

undefined