Nyheter

Dagens drag på Ascot: Pablo Escobarr och Hello Youmzain!

Publicerad
Nya topptävlingar på Ascot i dag, och galopptipsredaktionen har hittat några guldkorn.

Mest gillar vi Pablo Escobarr…
RP_vanDyckEscoba
Pablo Escobarr (till höger) för här stryk av Anthony van Dyck i sitt Derby Trial... men det skiljer som synes inte särskilt mycket i mål. Foto: Racing Post

Efter torsdagens fyra segrar kanske man kan tycka att ”Ähhh… det är ingen idé att överanalysera, det är ju bara att spela Frankie Dettori på Ascot”.

Men det tåget har gått nu, dags att tänka nytt!

King Edward VII Stakes (Grupp 2) över 2.406 meter för treåriga hingstar och valacker rids klockan 16.05 i dag, svensk tid.

Pablo Escobarr (e. Galileo) tränas av William Haggas och har visat imponerande fart i sina tre senaste starter. På Lingfield förlorade han förvisso mot Anthony van Dyck (e. Galileo) med ett par längder, men det var ju den blivande Epsom Derby-vinnaren. 

Pablo Escobarrs trumfkort i dag?

Jo, de tuffaste motståndarna i dag är sådana som var med i Derbyt eller under Derby-veckan. Och även om hästars förmåga att återhämta sig från stentuffa lopp verkligen är en svårbedömd vetenskap, kan Pablo Escobarr’s trumf här vara att han har den bästa fräschören av segerkandidaterna den här gången. 

Och att han har onekligen utvecklats mycket sedan maiden-segern på Goodwood över 2.000 meter är odiskutabelt. James Doyle rider hem det här!

Hörde vi tio gånger såsen? Kanske åtta-nio gånger, men kriminellt bra betalt i så fall, om ni förstår den inte alldeles långsökta ordvitsen.

I löpningen som följer - treåringarnas Commonwealth Cup över 1.200 meter - blir Ten Sovereigns (e. No Nay Never) ganska motiverad favorit – men vi gillar verkligen Hello Youmzain (e. Kodiac)  som Kevin Stott rider. Hello Youmzain vann Grupp 3 i Frankrike redan som tvååring och det han visade när han slog en så bra häst som Calyx (e. Kingman) på Haydock för en månad sedan, antyder verkligen att detta är en blivande stjärnsprinter.

Dock värt att notera i detta lopp, är att tiooddsaren Advertise (e. Showcasing) går med blinkers för första gången. Vem som rider? En viss Frankie Dettori…