Nyheter

Dag två på Cheltenham - och två speldrag

Publicerad
Det undebara stoet Honeysuckle gjorde sin plikt och är allt jämnt obesegrad efter den överlägsna vinsten Champion Hurdle igår - detta till stor glädje för kretsen kring hästen samt inte minst för spelarkollektivet som onekligen slog motparten bookies ordentligt på fingrarna. Nu är det dags för dag två och vi har naturligtvis dragen.
crbmvv7ajguuhlqkfrc
Tomma läktare på Cheltenham - och tomma läder hos bookies Foto: ITV

Våra två speldrag i går (Ballyadam, Saint Sam) inkom båda på hedervärda andraplatser till odds kring nio och sex gånger pengarna, men “nära skjuter ingen hare" som det välbekanta ordspråket lyder. Vi tar nya tag och hoppas på bättre flyt under dagen - och rejäl återbäring på insatt kapital.

Dagens höjdpunkt är självfallet Gr1-loppet The Queen Mother Champion Chase över 3200 meter och med tretton fasta steeplechasehinder att passera. Det blir inget spel för oss här utan vi nöjer oss med att se skådespelet - för det är precis vad det är, ett skådespel. Willie Mullins Chacun Poir Soi har vunnit sex av sju starter för honom varav fyra i Gr1-sammanhang och den nioårige valacken efter Policy Maker blir ytterligt svårslagen, men är inget för oss till odds i trakterna av 1.70 - speciellt då hästen gör debut på den knixiga banan.. Kolla, njut och gå vidare är således vårt allra bästa tips.

Vårt första speldrag hittar vi i det inledande loppet (1.20 GMT), Ballymore Novices´Hurdle - ett Gr1 över 4200 meter på gräsbanan, och det är Willie Mullins-tränade Gaillard du Mesnil som avses. Den femårige gråe valacken har gjort tre starter för sin nye tränare och imponerat väldeliga vid sina två segrar samt står distansen precis hela veckan. Gynnas kraftig av det mindre startfältet och när dessa rader skrivs finns oddset 2.87 på den öppna marknaden och vi rekommenderar att ni tar det oddset omedelbart då vi misstänker att hästen kommer stå i lite drygt dubbla pengarna vid start.

Vi tror på odds kring åtta gångerZanza i Challenge Cup Handicap Chase (4.15 GMT) och det oddset är alldeles för bra för att stå över. Sjuåringen efter Arcadio vann på övertygande sätt i Newbury näst senast efter en resa högt upp i fältet och stack sedan med lätthet bara undan med dryga fem längder. I starten efter såg hästen än mer imponerade ut i samma position som gången före, men tyvärr föll Zanza olyckligt tre hinder hemifrån i ett läge då han såg ut att gå mot klar vinst. Vi tycker att hästen står billigt inne med vikten i det här gänget och tror på en toppinsats. Här kan det även finnas ett värde i att spela en slant på plats också.

Loppen kan ni se via Dubai-kanalen som ni hittar här.