Nyheter

Dag tre på Royal Ascot

Publicerad
Dagens höjdpunkt är självfallet The Gold Cup - ett riktigt styrkeprov över 4000 meter med Gr1-status, men som vanligt håller hela tävlingsdagen en fantastisk hög kvalitet.
ed2pdwyrnpytao36pbh
"Galopptips.se har en klaring - jag ryggar" Foto: Racing Post - Edward Whitaker

I Gold Cup jagar fenomenet Stradivarius (e. Stea The Stars) sin fjärde raka seger i loppet och det troliga är att John och Thady Gosdens adept ror i land med uppgiften. Oddset 2.10 är inget som lockar oss mot “luckorna” så här njuter vi bara  av den fenomenala sporten.

I stället väljer vi att spela Wesley Wards grymma hingst Lucci i årets upplaga av Norfolk Stakes över hetsiga 1000 meter. Sonen till Not This Time spetsade hem ett riktigt vasst maiden i sin debut på Belmont i början av maj och detta på en tid understigande 57 sekunder på en utrailad gräsbana. Tvååringen drog ett fint startspår (11) och vi blir i det närmaste chockade om Lucci torskar det här. I nuläget finns odds kring sju gånger pengarna och det tar vi rakt av. Tränare Wesley Ward har vunnit det här loppet två gånger de senaste sju åren och lär göra det i år igen. Visst - det har inte gått så bra för Wards tvååringar på Ascot så här långt under veckan, men vi vägrar tro att han vänder tillbaka över Atlanten utan att ha sadlat ut en vinnare - och så är det bara!

Spelrekommendation: 15.30, Royal Ascot. Lucci vinnare och plats till odds kring 6.50 - detta med hög insats.

ATG arrangerar som vanligt spel i internationell pool, men även V4-spel i en egen pott. Loppen ser ni på fördel på samma webbplats.