Nyheter

Dag tre på Cheltenham och vi ska ta betalt - ordentligt betalt

Publicerad
Gårdagens tävlingar på Cheltenham höll som vanligt grym klass och klassigast av dem alla (av hästarna alltså) var naturligtvis evighetsmaskinen Tiger Roll som i och med den överlägsna segern i Glenfarclas Chase nu ståtar med fem segrar på festivalen - en otrolig bedrift.
yqly3gipvodlj3atgxx
Nu ska degen in - kosta vad det kosta vill! Foto: Dina Pengar

Vi tar nya tag och rekommenderar under dagen spel på två kusar som i vår mening är undervärderade av spelarna.

Lopp 3. Ryanair Chase. Gr1. 4100 meter. 17 hinder. Off at: 2.30 GMT.

Här har vi bra känsla för att nioårige Samcro kommer att göra att bra race och vinna till ett odds överstigande tio gånger pengarna. Fuxvalacken efter Germany har definitivt fart och klass för att vinna det här loppet med ett par säkra längder och man ska veta att hästen är obesegrad på Cheltenham efter två försök. Samcro inledde sin karriär med åtta raka vinster där den sista i den “streaken” var Ballymore Novices´Hurdle 2018. Inför förra säsongen togs beslut om halsoperation vilket föll väl ut då hästen vann på målfoto över de fasta hindren i 2020 års upplaga av Gr1-loppet Marsh Novices´Chase. Samcro fick inte alls till det senast på Leopardstown i slutet av december efter att ha blivit störd på det åttonde av 17 hinder, men det ser vi bara som ett olycksfall i arbetet. Nu är det ned i distans vilket är ett plus och det här är naturligtvis det lopp han siktats mot. Samcro spelas vinnare och plats till odds över tio gånger pengarna.

Lopp 4: Paddy Power Stayers Hurdle. Gr1. 4800 meter. 12 hinder. Off at: 3.05 GMT.

Nioårige Sire Du Berlais kommer till det här loppet i full form och fungerar som bekant utmärkt på Cheltenham (tre starter, två segrar - de två senaste "over course and distance). I nuläget finns odds i trakterna av sex gånger pengarna och det tycker vi är alldeles för högt. Sire Du Berlais spelas med hög insats till alla odds över fem gånger pengarna.

Loppen från Cheltenham inklusive alla sköna kommentarer och massor av tips ses här.