Nyheter

Dag fyra på Cheltenham - Gold Cup i fokus

Publicerad
I dag görs bokslut för årets Cheltenham-meeting och naturligtvis är det styrkeprovet Gold Cup som står i fokus. Det minst sagt anrika loppet avgörs över knappa 5300 meter och inte mindre än 22 fasta och skräckinjagande hinder måste passeras.
ki5qh5zij84fkqoshey
Ingen publifest i år dock... Foto: Horsbettor.org

Det mesta av förhandssnacket handlar såklart om Willie Mullins-tränade Al Boum Photo som jagar sin tredje raka seger i Gold Cup, men som vanligt spekuleras det storskaligt och vilt om åtminstone fem andra segerkandidater i loppet. Om Al Boum Photo vinner loppet träder han in i en illuster skara av topphästar som vunnit loppet vid tre tillfällen. De som lyckats med bedriften tidigare är Arkle, Cottage Rake och Best Mate. Vi avstår dock spel i Gold Cup, men har rotat fram två andra  bra speldrag under dagen.

Vi gillar verkligen Quilixios som är obesegrad efter fyra starter och verkar vara en progressiv individ. Det här blir första starten i nya regin Henry De Bromhead och pressen på denne lär vara stor inför dagens start (tränades tidigare av Gordon Elliot). Fyraåringen efter Maxios har vunnit sina fyra lopp med totalt drygt 50 längder så att det finns klass i överflöd råder det ingen tvekan om. Distansen är den rätta och att det är debut på Cheltenham är inget som oroar oss.

Spelrekommendation: Lopp 1 (1.20 GMT). JCB Triumphe Hurde (Gr1). Vinnarspel med hög insats på Quilixios till odds över tre gånger pengarna.

Tioårige Bob And Co måste ha toppchans att hemföra årets upplaga The Hunters Chase över mastiga 5300 meter och 22 hinder. Hästen köptes för stora pengar av sin nye tränare Paul Nicholls i fjol och tog två snygga segrar på tre försök. Efter detta halsopererades hästen och i sin första start på nästan exakt ett år hemförde Bob And Co ett bättre lopp på Haydock med hela 17 längder. Banan passar perfekt och vi tror på toppchans.

Spelrekommendation: Lopp 5 (3.40 GMT). Hunters Chase. Vinnarspel med medelinsats på Bob And Co till odds överstigande fem gånger pengarna.

Sändningen från Cheltenham hittar ni här. Om det inte fungerar (Jebel Ali tävlar nu) så byt bara kanal.