Nyheter

"Corinthia Knight har tagit mig runt i världen"

Luke Morris som red Corinthia Knight till seger på Bro Park var fylld av tacksamhet till den fyraåriga valacken efter segern på söndagen.
Corthina_Knight_0605
Corinthia Knight får en tacksam klapp av Luke Morris efter segern i Bro Park Sprint Championship Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Corinthia Knight som tränades av Archie Watson var trea förra året i Bro Park Sprint Championship (L) bakom Ambiance. Nu var det dags för revansch. Segern blev knapp men säker. Ridande Luke Morris placerade fyraåringen efter Society Rock som femma kort efter start. När förra årets vinnare Ambiance som varit i ledningen skapade en lucka mellan sig och övriga fältet tog Corinthia Knight upp jakten. Kort innan mål hann valacken precis förbi Ambiance och satte nosen först. 

- Han har en bra avslutning och räcker en bra bit i listed-sällskap. Idag kändes han fin hela vägen och svarade på ett bra sätt när jag bad honom om det. Jag är så tacksam, Corinthia Knight har tagit mig runt i världen. Jag har varit på Breeders' Cup, i Kanada och nu blev det listedseger på Bro Park. Det är klart att jag är nöjd, berättade Luke Morris för Galopptips efter loppet.