Nyheter

Concrete Rose tog andra raka i Turf Tiara

Publicerad
New York Racing Association har instiftat en ny serie av löpningar för treåringar. Det är menat som ett Triple Crown, fast på gräs, och man har särskilt bjudit in deltagare från Europa. De två första avdelningarna för ston har dock gått till amerikanska Concrete Rose.
ConcreteRose_19BelmontOaksInvitational_
Concrete Rose segrar i Belmont Oaks och tog även Saratogas motsvarighet Foto: Fasig Tipton

Concrete Rose (e.Twirling Candy) gick till ledningen och fick hållas där i ett riktigt lustempo trots att Aidan O'Brien hade med starka Happen (e.War Front) i racet. När Julien Leparoux lät Concrete Rose få fria tyglar rusade hon undan till en seger med fyra längder före just Happen. 

Det här racet var knappast en succé, och det är synd att man inte kunde locka fler startande. Argumentet för gräset är annars att det lockar så många och att det blir så jämna tillställningar. 

Som föl gick det inte att sälja Concrete Rose för 19 000 dollar och som åring gick hon för 20 000 dollar på Keeneland. Hon övervintrade bra och såldes på Fasig-Tipton Midatlantic som tvååring för 61 000 dollar. I och med dagens seger har Concrete Rose sprungit in 1 218 000 dollar vid sex segrar på sju starter. Enda plumpen kom i Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf, i övrigt har hon varit fläckfri. Fadern Twirling Candy (e.Candy Ride) befäster Candy Rides rykte som en av de bästa avelshingstarna i USA.