Nyheter

Communique segrade i Princess of Wales's (Gr.2)

Newmarkets July-meeting hade premiär och allas ögon var på derbysegraren Masar i Princess of Wales's Tattersalls Stakes (Gr.2). Favoriten var dock en stor besvikelse och slutade sist av sex hästar.
RP_ID00353707
Royal Lytham hinner fram invändigt Foto: Mark Cranham / Racing Post

Communique (e.Casamento) fick en perfekt ritt av Silvestre de Sousa som släppte ledningen till fältets treåring Dashing Willoughby (e.Nathaniel) som gjorde sitt bästa för att utnyttja sin låga vikt genom att dra i ledningen. Favoriten Masar (e.New Approach) drog på sig massa spel precis innan start och red av till 1,70 på toton. Derbysegraren gjorde comeback under Royal Ascot, men snubblade då i starten och allmänt förväntades Masar vara framsatt den här gången. Masar låg med perfekt som fyra, men när attackerna kom hade han ingen speed att spela ut utan var snarare ivägen för hästarna bakifrån. Först av alla fram till ledaren var Communique som enkelt kunde gå förbi och ifrån till en tämligen enkel seger. Communique trivs ypperligt i Newmarket där han tagit fyra segrar. 

Tidigare under dagen visade Ballydoyle musklerna i Tattersalls July Stakes (Gr.2) för tvååringar. Här segrade Royal Lytham (e.Gleneagles) under Wayne Lordan till 12 ggr pengarna vilket är ovanligt högt för en häst tränad av Aidan O'Brien. Royal Lytham avslutade bra i Coventry Stakes under Royal Ascot och avslutningen var även här av bästa märke med skillnaden att Royal Lytham hann fram till seger efter målfoto.