Nyheter

Claes Björling om sin duo på Bro Park

Publicerad
Evigt unge Claes Björling (91 år) sadlar ut ut två hästar under morgondagens tävlingar på Bro Park och vi blir inte ett dugg förvånade om det blir en seger eller två på årets första tävlingsdag. Vad säger Claes?
– För mig ser det bra ut, kommenterar Björling.
nrpt0j7uwkcx8yymad8
Grimeford Lane - en vinnare från Björling?! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I den första avdelningen på V4-liret plockar du ut sexårige Grimeford Lane som vi tycker ska räknas tidigt. Vad tycker du?

Grimeford Lane är i fin författning för dagen, men hans stora problem för dagen är han är seg från start och hamnar lite för långt bak i kön - hans avslutningar är det dock inget fel på. Han har doppat i handicap och står mycket bra inne i loppet. Distansen är den rätta och jag tror på en fin insats även om amatören är orutinerad, informerar Claes Björling.

I det femte loppet (V5-3) är det dags för tolvårige Stonefield Flyer i årsdebut. Det ser väl okej ut?

Stonefield Flyer går ned i klass och jag tycker det här ser spännande ut. Formen är där den ska vara och han kommer att avsluta vasst. En typisk outsider i min bok, säger Claes Björling.

Avslutningsvis. Vi hörde att du funderar på att lägga av. Stämmer det?

– Nej, inte som det känns nu i alla fall. Jag fick den där frågan, men måste ha varit i någon form av feberdimma den där dagen, avslutar Claes Björling med ett skratt.