Nyheter

Claes Björling kan få en bra dag

Publicerad
Tränarnestor Claes Björling startar tre hästar på Bro Park i morgon vid lunchtid och det kan mycket väl bli två segrar - inte tre, då det i så fall krävs målfoto och död löpning mellan vår tipsetta Carry On Deryck och treåriga Allhallowtide i V4-avdelning två...
Grimeford_Lane_255
En snygg bild på Grimeford Lane! Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi gillar verkligen Carry On Deryck (V4-2) som dock ännu inte övertygat fullt ut i sitt nya hemland. Nu känns det väldigt spännande att se hästen med blinkers och Björling håller med.

Carry On Deryck har tränat med blinkers en tid nu och det har verkligen fungerat bra - klart jag hoppas och tror det kan vara en extra växel. Han står fint inne i loppet och och träningen sköter han perfekt. Jag måste tro på en fin segerchans, säger Claes Björling.

Treåriga Allhallowtide tar sig an äldre hästar för första gången. Dagsformen?

Allhallowtide tycker jag startar med perfekta förutsättningar. Formen är som den ska och underlaget är hennes bästa. Viktläget känns bra med åldersviktsfördelen och lärlingslättnaden räknas in. Hon kan vinna det här, säger Claes Björling.

I V4-3 startar du Grimeford Lane. Hur är läget med honom?

Grimeford Lane möter enklare hästar än vad han är van vid den här gången. Formen är som den ska och det senaste loppet är bara att glömma - allt gick fel och det var en massa trafikproblem på vägen. Beach Road One blir kanske svår att slå, men för mig ska Grimeford Lane med på alla kuponger, avslutar Claes Björling.