Nyheter

Claes Björling har tre bra chanser på Bro Parks onsdags-V4:a

Publicerad
"Altmeister" Claes Björling har haft en mycket bra start på säsongen och inget tyder på att det skulle vända på onsdag då Bro Park står som värd för sköna galopptävlingar, med V4-spel i fokus.
– Det ser bra ut på papperet, jag är nöjd med alla, kommenterar Claes Björling.
Hypochondriac_1433_
Blir det full pott för Claes, Rebecca och Hypochondriac? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Evigt unge Claes Björling är sin ålder till trots alltid lika sugen på att sadla ut vinnare och till onsdagens tävlingar på Bro Park har han (enligt oss) en toppchans och två halvchanser… Vi tar det från början:

I första loppet (V4-1) sadlar du ut importstoet Hypochondriac (4) för femte gången i år. Håller hon formen?

Hypochondriac håller definitivt formen, så är det. Träningen sköts med belåtenhet och viktläget känns också hanterbart. Distansen är inget bekymmer. Hon var ju rätt knappt slagen tvåa bakom Fast And Free över sträckan i februari. Jag tycker att Hypochondriac ska ses med bra vinstchans, informerar Claes Björling.

Och vad säger du om Laughter Lounge (V4-2)? Det här ser väl rätt bra ut?

Laughter Lounge står fint inne i loppet - här möter hon ju för första gången sin “egen klass av hästar” så att säga. Den här hästen har alltid tränat bättre än hon löper så nu hoppas jag att hon tycker det är roligt i lite enklare gäng. Laughter Lounge trivs inte alls med sprut så från innerspår vore det bra om hon kan hoppa iväg kvickt - vi vill dock inte skicka henne alldeles för mycket. Lärlingslättnaden är ett plus och uppgiften ser bra ut - i vart fall på papperet, berättar Claes Björling.

Grimeford Lane (V4-3) nöter på duktigt enligt oss. Håller du med?

Grimeford Lane har fått rätt tråkiga resor på sistone och inte kunnat göra sig själv rättvisa. Han trivs med Rebecca och ska ha en resa på speed - det vet Colldin om någon…Det är ett par bra emot, men platschans ska det nog vara, avslutar Claes Björling.