Nyheter

Cheltenham drar igång i morgon. Vi har dragen!

Publicerad
Under de nästkommande fyra dagarna, tisdag till fredag, avgörs det anrika Cheltenham-meetinget på banan med samma namn - denna belägen lite dryga 15 mil rakt västerut från huvudstaden London.
images-17_akPeeW
Håll i hattarna - nu är det dags! Foto: Irishtimes

Enorma värden och prestige står på spel i de 28 lopp som ska avridas under festivalen. Prispengarna är såklart också grymma, men än mer står på spel för spelarna och inte minst bookmakers som laddar ett helt år för den här otroliga showen.

Det har varit en del surr om att evenemanget över huvud taget kommer att avhållas på grund Corona-viruset, men här tror vi att "marknaden" har och får rätt. På världens största oddsbörs har omsättningen på att allt kommer att avgöras precis som vanligt i Cheltenham nu överstigit 47 miljoner kronor. Ja liras till 1.11 och nej till 8.80. I hästkapplöpningens förlovade land spelar man på precis allt - den saken är klar!

Galopptips.se kommer under de här dagarna att delge er kära läsare läsare våra bästa speldrag. Vilken favorit håller, vem fallerar? Vem är tävlingsdagens bästa outsider? Finns det rent av någon "kioskvältare" av värde överstigande 30 gånger pengarna?

Det finns en hel del stora favoriter under tisdagen och ett par lär väl hålla, men den ende vi känner oss i princip helt steklara på är Benie Des Dieux i Mares Hurdle, Gr1, över 4000 meter. Den här underbara hästen har inte satt en fot fel sedan den föll på sista hindret i det här loppet i fjol - detta som helt klar i tre, fyra längders ledning. I genrepet senast var hästen aldrig hotad och tränare Willie Mullins vet hur man sadlar en vinnare på Cheltenham för att uttrycka sig milt...! Inget jätteodds på seger, men vi lirar bums till 1.80 som finns lite varstans på den öppna marknaden.

Willy Mullins tränar även vårt bästa "drag" under tävlingsdagen och det handlar om Cilaos Emery i en vek upplaga av anrika Champion Hurdle över knappa 3300 meter. Åttaåringen inledde säsongen med tre raka över fasta hinder innan han föll i Gr1-loppet Dublin Chase på Leopardstown näst senast. Två veckor senare byttes de fasta hindren ut mot häck och då var Cilaos Emery totalt överlägsen, visserligen i modest sällskap, men såg rent grym ut. Nu har kretsen kring Cilaos Emery efteranmält sin springare för nätta 22.500 pund och de lär de inte ha gjort utan stora ambitioner. Marknaden är på väg nedåt och det ser vi som ett gott tecken. Hugg nu till ungefär sex gånger pengarna.

Tisdagens speltips:

Lopp 4: 3.30 GMT. Champion Hurdle.

Nr 3 Cliaos Emery. Vinnare till ungefär sex gånger pengarna.

Insats: 300 kronor.

Lopp 5: 4.10 GMT. Mares Hurdle.

Nr 1 Benies Des Dieux. Vinnare till odds kring 1.80 gånger pengarna.

Insats: 500 kronor.

Samma hästar i en kombination till odds över 10 gånger pengarna (finns nu till 10.80).

Insats: 200 kronor.