Nyheter

Charlatan, Baffert och Mike...

Publicerad
...coolare än så blir det inte. I eftermiddag drar Saudi Cup-dagen gång och stor favorit i huvudloppet är Bob Baffert-tränade Charlatan med Mike Smith i sadeln, men motstånd saknas icke.
nysukaxvhejze93stw8
Charlatan - klar favorit i Saudi Cup Foto: LA-Times

Saudi Cup är världens rikaste lopp med ofantliga 20 000 000 USD i total prissumma med hälften till vinnaren. Det här blir den andra upplagan av loppet över 1800 meter på dirttrackbanan i Riyadh och precis som i fjol lär det bli de amerikanska fullbloden som spelar de mer framträdande rollerna i skådespelet - och huvudrollen, den spelas utan tvekan av Bob Bafferts fyraåring Charlatan. Sonen till Speightstown imponerade våldsamt i Gr1-loppet Malbu Stakes i slutet av december och spelas till odds kring 2.50 på den öppna marknaden.

- Charlatan har rest perfekt och för att vinna ett sånt här lopp måste man ha helt rätt inställning - och inställning, det har han. Jag är optimist, kommenterade Bob Baffert tidigare i veckan.

Värt emot den rätt klare favoriten är Knicks Go som efter tränarbytet till Brad Cox tagit fyra raka segrar - de senaste i Breeders Cup Dirt Mile och Pegasus World Cup. Sonen till Paynter jagar spets från utmärkt startbox fem och från den positionen är den grå femåringen värst emot Charlatan.

Bäst segerchans för Team Europa har utan tvekan John Gosdens fyraåring Mishriff (e. Make Believe). Fjolårets franske Derbyvinnare har bara gjort en start på underlaget vilket inte känns särdeles tryggt, men å andra sidan gjordes den insatsen/starten som tvåa i Derbyt i Saudiarabien i fjol så rutin från banan är ju ett plus.

Program till tävlingarna hittar ni här.

Uppdatering: Den Amerikanska sändningen på youtube ligger nedan!

Loppen ser ni här.