Nyheter

Championstriden hettar till

Publicerad
Den tränare som är vinstrikast i Sverige blir varje år utsedd till Champion. När Cupen och Derbyt är ridna brukar det ha utkristalliserat sig vilka som slåss om titeln, men i år är det jämnt i toppen. Patrick Wahl är tveksam till om han står distansen ut, men har Silent Night i Auktionslöpningen som ett ess i rockärmen.
Jimmy_Mack_955
Här poserar en mustaschprydd Patrick Wahl med Jimmy Mack efter segern. Kan Patrick hålla undan i striden om tränarchampionatet? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
undefined

Det är alltså endast 50 000 kronor som skiljer mellan Patrick Wahl och Wido Neuroth. Bent Olsen ligger hack i häl på Wido. Junior ligger ungefär en halv miljon efter och även Roy Arne Kvisla är med i striden.

Självklart är varje race viktigt när det är så här jämnt, men vi på Galopptips tror att det är tvååringarna som kommer att avgöra det här. Redan nu på söndag är det Stig Holms Memorial där det tävlas om 200 000. Lägg till att det är 100 000 i varje maidenlöpning. Tvååringarna möts i Jockeyklubbens Magic Million där man tävlar om en miljon! I Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris är det 600 000 på spel och vi har 400 000 kronor att dela ut i Skåneland. Dessförinnan har vi haft Kriteriet med 600 000 i prissumma. I de fyra sistnämnda racen tävlar man om 2,6 miljoner kronor! 

På söndag är det tävlingar på Jägersro och Wido Neuroth sadlar ut fyra hästar. Stallet har chansen att ta hem 260 000 kronor till Norge och det lutar på förhand åt att Neuroth tar ledningen från Wahl. På onsdag ser det dock bättre ut för Wahl som sadlar ut sex hästar varav fyra tvååringar. 

-- Jag tror inte att jag kommer att hålla hela vägen in i mål. Just nu är jag i processen att sälja ut äldre handikaphästar och istället ta in nya unghästar. Det är unghästarna som är min passion, men där blir det inte lika många starter. Jag har dock kvar ett hopp i Auktionslöpet som jag siktar på med Silent Night. Det är bra med pengar för tvååringarna, men jag tror som sagt att jag försvinner ur championstriden. Att vara med i toppen är såklart ett kvitto på framgång. Jag har ju ett medelmaterial i stallet, jag tränar inte de dyraste hästarna så någonting gör man ju rätt när man är med i toppen trots det, säger Patrick Wahl.