Nyheter

Championship Weekend - lördag

Publicerad
Det är Championship Weekend på Irland och säsongens champions skall koras. Under lördagen tävlades det på Leopardstown och det var två Grupp 1-löpningar på programmet. Det blev icke helt oväntat storslam för Coolmore och deras avelshingst Galileo.
magicalpatmccan
Magical håller ifrån sig stallkamraterna i Champion Stakes Foto: Racing Post / Patrick McCann

Redan i den första löpningen på Leopardstown satte Aidan O'Briens formstall tonen för dagen. Det blev seger i en Listedlöpning för tvååriga ston då Blissful (e.Galileo) segrade under Ryan Moore. I Champion Juvenile Stakes (Gr.2) över 1600 meter segrade sedan Mogul (e.Galileo) även det under Ryan Moore. Moore tog sedan ett hattrick när han lotsade Magical (e.Galileo) till seger i Irish Champion Stakes (Gr.1). Moore fick "first run" på fältet när pacemakern tröttnade och faktum var att stallkamraterna Magic Wand (e.Galileo) och Anthony Van Dyck (e.Galileo) gjorde Magical sällskap på prispallen. De fem nämnda hästarna är alla efter Galileo som även är far till Norway som slog till i en Grupp 3 löpning vilket innebar att Ballydoyle tog fyra dagssegrar.

I Matron Stakes (Gr.1) skrällde Iridessa (e.Ruler Of The World) och nu fick Ballydoyle nöja sig med andraplatsen med Hermosa (e.Galileo). Det gjorde knappast Aidan O'Brien särskilt mycket. Det är nämligen sonen, Joseph Patrick O'Brien som tränar Hermosa.