Nyheter

Championjockey Murphy red en Grupp 1 segrare

Publicerad
Det tillhör inte vanligheterna att det rids Grupp 1 löpningar på Newcastles allvädersbana (Tapeta). Nu reds Futurity Trophy Stakes (Gr.1) över 1614 meter för tvååringar.
70789-mediu
Kameko är efter Kitten's Joy precis som Roaring Lion en av Oisin Murphys reklamhästar. Foto: Grossick / Racing Post

Förhandssnacket handlade mest om Ralph Becketts Kinross (e.Kingman) som hade imponerat stort vid sin debutseger. Aidan O'Brien tränade fem hästar i fältet och det var Mogul (e.Galileo) som såg bäst ut på förhand. Royal County Down (e.Gleneagles) användes som pacemaker och det var ett tätt fält som racade i mitten av banan. 

Kinross attackerade först, men kunde inget och även Mogul var tidigt slagen. Istället var det Innisfree (e.Galileo) som fick jaga den nu undflyende ledaren Kameko (e.Kitten's Joy). Kameko drog dock bara undan och visade en härlig speed som ingen i fältet var i närheten av. Kameko hade Oisin Murphy i sadeln och tränas av Andrew Balding. Kameko är helt klart en häst för framtiden efter den här uppvisningen. Målet är först och främst 2000 Guineas och både Balding och Murphy berättade efter racet att de tror att Kameko står minsta 2000 meter, kanske 2400 meter.