Nyheter

Championatet avgjort - Oisin Murphy bara bäst

Publicerad
Galopptips har följt striden om det engelska jockey championatet som ett tag i somras såg ut att bli spännande. Med strax över en månad kvar vågar vi tillstå att kampen är avgjord. Idag fyller Murphy 24 år och Galopptips gratulerar.
murphye
Oisin Murphy ser ut att ta hem championtiteln Foto: E Whitaker / Racing Post

Det blev engelska bookmakers som fick rätt till slut. Man prisade tidigt Oisin Murphy som stor favorit, trots att Daniel Tudhope låg nära och till och med före i championstriden. De senaste fjorton dagarna har Murphy arton segrar och leder med 130 mot 108 segrar. Trea ligger Silvestre de Sousa på 71 segrar. 

Murphy, som idag fyller 24 år, har ansetts som otroligt lovande sedan han började rida som lärling. 2014 blev han lärlingschampion och hade då tagit sin första Gruppseger. Framgångarna har fortsatt och Murphy kanske är mest känd som jockey för Qatar Racing som han red Roaring Lion åt. 

I början av 2019 var Murphy i Japan och red en månad och tog då 17 segrar och ledde den japanska jockeyligan. 

Murphy är allmänt beundrad för sin fina teknik och sitt taktiska sinne och att han i slutändan skulle besegra Daniel Tudhope var inte oväntat då Murphy har fler ritter nästan varje tävlingsdag.