Nyheter

Cathrine om vår spik Buckwalk samt övriga fem starthästar på Övrevoll

Publicerad
Det låter allmänt uppåt på Cathrine Erichsens sex starthästar på Övrevoll, men visst oroar vi oss en smula, men inte mer, då tränaren meddelar att vår V4-spik Buckwalk har lite känning av skenben inför sin start i V4-inledningen.
– Buckwalk är lite, eller rättare sagt minimalt öm, men visst tror jag att han vinner det här loppet, kommenterar Cathrine Erichsen.
dyaxxxghc7wtw1fbftg
Cathrine Erichsen Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi kör. I den första avdelningen på V4-spelet har du två hästar till start och vi väljer att singelstrecka treårige Buckwalk. Du har även med Betty som Elione Chaves sitter upp på. En kommentar tack?

Betty testar jag med blinkers på den här gången och det tror jag ska ha mycket positiv effekt. Formen är bra och distansen är inget jag oroar mig över. Jag har inte på något sett gett upp, informerar Cathrine Erichsen.

Buckwalk var jag helnöjd med i debuten och visst borde han vara en “klink” vinnare om han löper upp till den formen. Distansen ser jag bara som en fördel, men jag vill varna något för att han har fått lite skenben. Normalt sett vinner han det här loppet, säger Cathrine Erichsen.

Royal Ambition i V4-2?

Royal Ambition testade jag med flexibla blinkers senast och det fungerade väl så det blir samma utrustning igen. Distansen är den rätta och formen är det inget fel på. Han har definitivt vinstchans från trevligt viktläge och med toppjockey i sadeln, konstaterar Cathrine Erichsen.

Kan verkligen Buckybabe ta en fjärde rak seger i lopp fem, tillika V5-3?

Buckybabe mår bra och det är slutet av säsongen så vi tar en sista chans. Det är en tuffare uppgift nu, men för mig är det inte omöjligt att hon vinner igen, säger Cathrine Erichsen.

Säg något om dina två hästar i det sjätte loppet, V5-4?

Two Times är tillbaka på rätt distans den här gången och han har vunnit med ryttarinnan tidigare. Formen är precis där jag vill ha den och visst är det tacksamt att han droppats två kilo på de senaste två starterna. Det här är min bästa vinstchans för dagen, haussar Cathrine Erichsen.

Buckyboy är en stor och tungriden häst som kommer gynnas kraftigt av att få tillbaka Elione Chaves i sadeln. Formen är som den ska och den längre distansen är bara ett plus. En typisk outsider, informerar Cathrine Erichsen.