Nyheter

Cathrine om Duca di Como och övriga tretton starthästar

Publicerad
Det lär bli full fart i stall Cathrine Erichsen i morgon söndag då hela 14 hästar ska sadlas ut till lopp på Övrevolls största dag.
– Det känns spännande och jag hoppas kunna vinna ett eller helst flera lopp, kommenterar Cathrine Erichsen.
yqa7dlyfxpaoqqt0h0a
Vinner Duca di Como Polar Cup även i år? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. I tävlingsdagens första lopp, Skandinaviskt Mästerskap för tvååringar, tippar vi din No Compromise etta. Är vi rätt på det?

No Compromise var bra i sin tävlingsdebut senast och ska säkerligen vara förbättrad till detta. Samma förutsättningar och lite enklare hästar den här gången gör att jag är stor optimist, säger Cathrine Erichsen.

Vad säger du om City Code och Sir Leo i V64-2?

City Code står väldigt bra inne i loppet efter segern senast och han tog det loppet på bästa sätt. Tål täta starter, drog ett perfekt startspår så jag hoppas på en ny seger, berättar Cathrine Erichsen.

Sir Leo har haft en del problem, inget större utan mest lite hov och andra småblessyrer. Han mår väldigt fint nu och har droppat en hel del i handicap. Jag blir inte chockad om han vinner det här, informerar Cathrine Erichsen.

Duca di Como lär bli favorit i Polar Cup, V64-3. Vi tror på toppchans. Vad tror du?

Duca di Como är “back in business”… Han mår strålande bra och är synnerligen väl förberedd inför detta. Visst är det flera riktigt tuffa hästar i loppet, men jag måste tro på god segerchans, säger Cathrine Erichsen.

I V64-4 plockar du ut Royal Ambition. En tänkbar skräll?

Royal Ambition har droppat i handicap och står vettigt inne i loppet. Han drog ett bra startspår och ska nog inte vara helt chanslös i ett vidöppet race, konstaterar Cathrine Erichsen.

I V64-avslutningen sadlar du ut Stockholms Stora Pris-vinnaren Match Maker från ett bra startspår. Kommentar tack?

Match Maker har gjort precis allt rätt i årets starter - han är bra på riktigt. Han trivs på Övrevolls gräs, men det här är ett ruskigt tufft lopp. Jag hoppas kunna vara typ tvåa, trea om allt fungerar, berättar Cathrine Erichsen.

Du har en kvartett till start i dagens tionde lopp (V4-3). Hur ser du på deras respektive uppgifter?

Silver Falcon möter lite enklare hästar än vad han är van vid och han trivs med lärlingen i sadeln. Formen är där den ska vara och jag tror på en fin vinstchans, säger Cathrine Erichsen.

Two Times är i gott slag och han gör alltid sitt bästa. Trivs på distansen och ska ses som ett trippelbud, berättar Cathrine Erichsen.

Hampus G är en häst jag verkligen gillar. Nu är det dock mycket vikt och en lärling i sadeln så vi tar det vi kan få, proklamerar Cathrine Erichsen.

Tinolo mår toppen och han är nog näst bäst av mina fyra i loppet - Silver Falcon är den jag tror mest på. Han är ute på perfekt distans och siktar mot hinderloppen framöver. Chaves igen och bra segerchans, säger Cathrine Erichsen.

Och avslutningsvis. I Derbyt (V4-4) har du tre till start varav en ganska het segerkandidat i form Captain Chorus. Säg något är du snäll?

Captain Chorus fungerar väl på banan och över lång distans - dessutom är jag fullt nöjd med hans form för dagen. Jag har en bra jockey i sadeln, men det är tufft emot så jag skulle vara nöjd om han är typ trea, fyra, säger Cathrine Erichsen.

My Birdie är med i loppet i jakten på norskbonusen, baissar Cathrine Erichsen.

Purple Ace klarar distansen, men är inte gynnad av den. Han är i gott slag för dagen, men även här är det största fokuset på att fixa bonuspengarna, avslutar Cathrine Erichsen.