Nyheter

Cathrine Erichsen om sina chanser på Bro Park och Övrevoll

Publicerad
Cathrine Erichsen sadlar ut åtta hästar de närmaste dagarna två stycken på Bro Park onsdag lunch och sex stycken på Övrevoll torsdag kväll.
Cathrine_DUCA_DI_COMO_IRE-X
Kan Duca Di Como vara en vinnare på Bro Park? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

På onsdagens lunchtävlingar på Bro Park har Cathrine Erichsen två intressanta starthästar som båda mäste räknas med segermöjligheter. Vi har kollat upp vad tränaren har för tankar om sina hästars chanser.

Duca Di Como (V4-2) har gjort det ok i år utan att vara helt på topp. Han känns bättre nu än tidigare i år och som jag ser loppet så måste det vara en bra chans säger Cathrine Erichsen och man hör att hon låter väldigt uppåt om sin fyraårings chanser. 

Shantou (V4-4) har varit sjuk, men verkar vara på gång igen. Hon har sjunkit i handicap och det gynnar oss nu så klart. Shantou ska vara en av flera som startar med chans i loppet.

På torsdag på Övrevoll startar Cathrine flera som borde kunna blanda sig i striden och så här tänker hon om deras chanser.

Debbie Dawn (Lopp 1) det är alltid svårt att bedöma debutanter mot andra debutanter, men det är en riktigt fin häst. Hon har jobbat bra med boxarna. Jag tror hon kommer att göra en bra insats och det kan gå vägen direkt.

Seaside Song (V65-2) verkar allt fortsatt bra med. Hon är väldigt fin och har tränat på bra sedan senaste starten. Vi är ute efter revansch på Appelina. Hon har bra chans.

Firepower (V65-4) har inte visat det jag förväntat mig i år, kan bättre än så. Får blinkers på sig den här gången ska räknas som en outsider. 

Two Times (V65-4) har stigit i handicap efter sina segrar. Han har känts bra i träning och verkar bra. Får räknas som en outsider nu i sin första start i min träning.

Ticano (V65-5) kan en massa mer än han visat hittills. Han har blivit behandlad sedan senaste starten. jag tycker Ticano står tår bra till i loppet. Han får räknas som en outsider, fast skulle han visa något av det han kan då vinner han det här loppet säger Cathrine utan att tveka.

My Abbey Road (V65-6) har varit ute i Guineasloppen och mött tuffa motståndare på slutet. Han är orutinerad, men har mycket bra kapacitet. Den här gången så förstärker vi med sidoludd. Vi har testat det i jobb och det har fungerat bra. Han jobbar bra och är riktigt snabb avslutar Cathrine Erichsen