Nyheter

Cathrine Erichsen om sin tre hästar på Bro Parks "jackpotkryddade" V64-lir på söndag

Publicerad
Norska galopptränaren Cathrine Erichsen har full form på materialet och när V64-cirkusen styr kosan mot Stockholm och Bro Park på söndag har hon verkligen "laddat" ordentligt. Två stora favoriter i form av Duca di Como och Seaside Song, så är det, men det låter även rejält uppåt på Shantou.
– Jag skulle ljuga om jag sa att förväntningarna är låga, kommenterar Cathrine med ett skratt.
Cathrine003_jrVMxV
En trippel till Cathrine? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi spikar Seaside Song i Bloomers Vase (V64-1) - ett korrekt beslut?

Seaside Song var jag väldigt nöjd med i årsdebuten senast och hon har tränat på fint därefter - är framsatt i form. Hon trivs väldigt bra på Bro Parks gräsbana och är ju väldigt speedig, det handlar mest om att hon får sitt lopp. Startspåret kunde ju varit bättre. Jag hoppas på en fin bana och det är klart att jag tror på väldigt fin segerchans, säger Cathrine Erichsen.

Duca di Como lär bli favorit i Stockholms Stora Pris (V64-5). Hur ser du på gräset?

Duca di Como har ju visat några kilo lägre på gräs, men det var i fjol och han var inte i samma skick då som nu. Jag oroar mig inte! Hästen har ju varit helt enorm i årets två starter och den formen är konserverad om inte bättre. Jag är nöjd med startspåret och distansen är inget problem. Vad jag har hört blir banan snabb på söndag och det är också positivt för min häst. King David och en rad andra hästar är väldigt bra, men jag kan inte tro att Duca di Como skulle agera sämre än senast. Toppchans på segern, säger Cathrine Erichsen.

Shantou testar Listedmotstånd i Bro Park Vårsprint (V64-6). Hur ser du på detta?

Shantou var inget vidare i årsdebuten på Jägersro, men klart förbättrad på Övrevolls gräsbana nu senast. Hon är en riktigt härlig häst som är på väg framåt och uppåt. Shantou fick ett utmärkt startspår och har vunnit storlopp på Bro Park tidigare. Det är tuffare emot den här gången såklart, men jag gillar min häst och kan fort se henne skrälla till, avslutar Cathrine Erichsen.