Nyheter

Cathrine Erichsen om "flocken" i Göteborg

Publicerad
Cathrine Erichsen har två hyperintressanta hästar på V64-spelet och två lika intressanta fullblod utanför det stora streckspelet. Vi ringde upp Cathrine för ett regelrätt "korsförhör"...
Cathrine003_bXn0Pa
Det ser bra ut, mycket bra! Foto: Elina Björklund / Galopptips.se

I den första V64-avdelningen är din nye import Royal Ambition klar favorit. Allt väl där?

Royal Ambition har gjort allt rätt i sina två starter för mig och som det ser ut finns det mer att ta av. Det är en ärlig och fin häst som gjorde det väldigt fint senast i ett tuffare lopp än detta. Han stod 1600 på Övrevoll och då ska man stå samma strecka i Göteborg. Bra vinstchans, kommenterar Cathrine Erichsen.

Lite samma profil på Eesha My Flower i V64-5. Två starter för dig och skött sig fint. Hur ser du på dagens uppgift?

Eesha My Flower vann på väldigt bra sätt senast och det fanns enligt Chaves massor av krafter kvar i målgången. Vi har siktat mot det här loppet allt sedan dess, men tyvärr har hon haft en del småproblem och är kanske inte helt hundra procent ännu. Om det blir en bana åt det tyngre hållet missgynnas min häst. Jag tycker att Eesha My Flower är väl handicappad och vi har inte gett upp, säger Cathrine Erichsen.

I dagens inledande lopp tar du ut underbart härstammade Molly Bloom. Vad sägs?

Molly Bloom gjorde en start som tvååring, men var inte klar då - glöm den prestationen. Det är en talangfull häst som säkert kommer passa perfekt på gräset i Göteborg. Hon tränar fint inför detta och jag måste vara optimist även om jag inte känner motståndet, säger Cathrine Erichsen.

Sen är det dags för kapable Tinolo (lopp 8) att debutera över häckar. Hur verkar det?

Tinolo hoppar verkligen bra och det här känns väldigt spännande. Han har bra slätloppsfart och rätt teknik för det här nya “jobbet”… Tinolo är redo för start och jag måste ha goda segerförhoppningar, avslutar Cathrine Erichsen.