Nyheter

Cathrine Erichsen om Duca di Como och Tinolo på söndag

På söndag är det dags för årets första storloppsdag i Sverige - detta på Jägersro, och med Listedloppet Pramms Memorial i fokus. Vi tog ett snack med Cathrine Erichsen, tränare till vår givne spik i omgången. Monstret - Duca di Como.
– Han var inte hårt jobbad inför årsdebuten och lär vara förbättrad till detta, , säger Cathrine.
Vad månde bliva?
Cathrine003_b09xV60
Det låter inte direkt dåligt på vår spik Duca di Como... Foto: Elina Björklund / Galopptips.se

Den gråe topphästen Duca di Como (V64-5) imponerade våldsamt i sin årsdebut på Jägersro senast då han fullkomligt krossade sina konkurrenter med smått overkliga 8.5 längder. Det där var en genrep, nu är det premiär! 

Vad säger du om Duca di Como egentligen?

Duca di Como är en helt rå häst. Han var inte speciellt hårt jobbad inför årsdebuten och lär vara förbättrad till detta, om man nu kan begära det…? Han tog årsdebuten på bästa sätt och det är klart att vi preparerat för Pramms. Startspåret spelar ingen större roll. Han har vunnit lopp från alla positioner som finns, men såklart skulle jag vilja se honom i spets - utanför trubbel. Jag har respekt för flertalet konkurrenter, men jag skulle ljuga om jag inte skulle säga att han borde vinna, säger Cathrine Erichsen.

Vi gillade vad vi såg av Tinolo (V64-2) i årsdebuten senast. Kommentar om denne?

Tinolo har mognat rejält - han har lugnat ned sig och sköter sig allt mer professionellt. Tinolo trivs på Jägersro och jag är väldigt nöjd med honom efter årsdebuten. Det är ett jämnt lopp, men jag känner mig inte slagen på förhand, avslutar Cathrine Erichsen.