Nyheter

Cathrine Erichsen om Duca di Como och resten av "flocken"

Publicerad
Cathrine Erichsen har laddat ordentligt inför söndagens tävlingar på Bro Park så vi ringde upp för att att kolla formen på starthästarna.
– Klart jag tror att han vinner det här, säger Cathrine om vem då...?
rooakxj3zurznqs1lvk
Duca di Como vinner Nickes i fjol - favorit i repris? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I den inledande avdelningen på GS75-spelet (Nickes) ska Duca di Como försvara titeln. Vi tror det kommer att gå bra - vad tror du?

Duca di Como mår fantastiskt bra för dagen. Jag har ingenting negativt att berätta. Startspåret är perfekt, distansen och underlaget likaså. Klart jag tror att han vinner det här, säger Cathrine Erichsen.

Vad säger du om Shantou i GS75-5?

Shantou svarade för en plusinsats senast och på väg uppåt i form och klass. Bro Parks gräsbana fungerar bra och jag tror att hon kan vara typ trea, fyra, säger Cathrine Erichsen.

Det blev fel för Master Bloom (GS75-6) senast. Berätta?

Master Bloom såg ut att gå mot klar seger senast, men så tappade Elione Chaves pisken in på upploppet och då tappade hästen rytmen totalt. Han kämpade på fint ändå, men det är klart att jag tror att det var segern som rök. Formen är som den ska och distansen är den rätta. Det är ett tufft lopp, men jag hoppas att min häst kan vara topp tre, säger Cathrine Erichsen.

Två hästar i GS75-avslutningen. Säg något?

Seaside Song är i riktigt bra ordning för dagen och visst kan hon vinna det här om hon fungerar fullt ut. Nu är det dock så att hon floppat på Bro Park typ fem gånger i rad och jag har ingen förklaring till detta, informerar Cathrine Erichsen.

Eesha My Flower tar jag ned ordentligt i distans och det här känns som ett spännande test. Om hon klarar den här distansen öppnar sig flera dörrar och om man inte testar får man inga svar… Hon är startsnabb, men ska gå på speed så jag hoppas såklart på att loppet ska bli rejält överpacat. Om hon skulle få med sig en slant är jag fullt nöjd. Det viktiga är svaret vi får, kommenterar Cathrine Erichsen.

Utanför streckspelet (lopp 3) sadlar du ut Tinolo. Status där?

Tinolo behövde loppet senast och är framsatt till den här starten. Distansen är i det närmaste optimal och han trivs ju på Bro Parks gräsbana - var fyra om jag minns rätt i St Leger? Det är ett par hästar med god form i startlistan, men jag har inte gett upp, avslutar Cathrine Erichsen.