Nyheter

Cathrine Erichsen inför norska derbyhelgen

Publicerad
Tränare Cathrine Erichsen segrade nyligen i Arqana Scandinavian Open Championship (Gr.3) med Master Bloom. Hon har tre hästar till start på lördagen och sex hästar på söndagen
i-rB7hH8j-X
Cathrine Erichsen med Tinolo som är en av de mer betrodda i Norskt Derby Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vad har du för funderingar inför Norskt Derby?

--  Tinolo (lopp 9) verkar allt bra med efter senaste starten. Han jobbade väldigt bra på gräset och blir det en mjukare bana ökar hans chanser. Han har en rejäl chans på tredjeplatsen och om de andra har en sämre dag eller får problem kan vi vara där, säger en förhoppningsfull Cathrine Erichsen. 

--  Hampus G (lopp 9) får svårt mot de bästa och går främst för norskbonusen. Han är långgalopperad och distansen är inga problem. Nu är han tillbaka i en miljö där han trivs, säger Erichsen.

I storloppet Giant Sandman Polar Cup (Gr.3) tränar Erichsen en av de som blir mer betrodd,  Duca Di Como. Clodovil-avkomman har haft en trög säsongsstart med diverse problem, men kommer närmast från en imponerande seger på Bro Park. Formen verkar verkligen klart på gång.

--  Duca Di Como (lopp 6) har tagit det senaste loppet bra och verkar fin. Han har gått framåt och känns ännu bättre än inför den senaste starten på Bro Park. Vi har siktat på detta och han skall räknas. 

Så här säger Erichsen om stallets övriga chanser:

--  Sir Leo (lopp 1)  är en  fin tvååring med mycket utveckling i sig. Det är första starten. Han möter några som vunnit tidigare och han får räknas som en outsider i debuten.

--  Silver Falcon (lopp 3) verkar klart på gång igen. Var fin i senaste starten. Han står distans och är en de som kan blanda sig i striden.

--  Firepower (lopp 8) har inte visat helt vad vi förväntat oss, den mjuka banan kan passa bättre än banan gjort i de senaste starterna.

På lördagen startar Cathrine Erichsen tre hästar så här ser hon på deras möjligheter

--  Pascal (lopp 1) har en bra uppgift framför sig. Han har en god chans.

-- Steps Divine (lopp 3) har jobbat bra och Elione Chaves var nöjd med henne i sista jobbet en outsider. 

--  Ticano (lopp 7) verkar mycket bättre nu. Distansen är ett frågetecken. Vi vill prova något nytt och har också satt på flexibla blinkers. Han är en stor outsider.