Nyheter

Catharina Vång om sina starthästar på Bro Park

Publicerad
Catharina Vång har fått en fin start på året och redan nu sadlat ut sju vinnare på på 27 starter. Till onsdagens tävlingar på Bro Park har Vång en rad intressanta vinnarbud.
Rival_Son_673
Rival Son vid segern i januari. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Vi tar det från början. Två intressanta hästar i den inledande V4-avdelningen - vi tror mest på Rival Son (V4-1). Rätt eller fel?

Rival Son är inte helt enkel, men när han vann lopp i januari och bröt ut typ tio spår i sista sväng, hade han en vargtand som nu är åtgärdad - så det där ska det väl inte behöva hända igen? Han står bra inne i loppet och har en toppjockey i sadeln. Distansen är den rätta, men startspåret kunde ju varit bättre - vill ju gärna ha hästar utvändigt om sig. Jag tror på fin vinstchans, säger Catharina Vång.

Jungle Warefare då?

Jungle Warefare är en rätt sur och arg typ, men rätt kapabel - och nu tränar han på fint. Hästen är behandlad i höfterna och uppgiften ser väl okej ut. Jessica Ohlson har valt att rida honom, säger Catharina Vång.

Wiltons (V4-3) har visat bra fart, men är samtidigt knepig från start. Hur ser du på onsdagens uppgift?

Wiltons återkommer efter vila och är fortfarande lite rund om magen. Det är en varm typ med mycket humör - den saken är klar. Han är höjd i handicap, men jag tror inte han är utviktad. Han har jobbat på fint inför detta, men har ju inte råd att tappa så mycket mark från start som han gjorde i fjolårets sista start. Jag hoppas att Wiltons är typ tvåa, trea, säger Catharina Vång.

Och hur är det med Cuban Queen? Hon är tillbaka på 1600 meter och det är väl rätt distans?

Cuban Queen (V4-4/V5-1) ska bara vinna det här loppet om man ser till hur hon tränar. Hon har haft lite problem med hovarna, men det är tillfixat nu. Distansen passar perfekt och jag tror på chans, säger Catharina Vång.

Treårige Murraymint (V5-2) testar 2100 meter igen. Läget?

Murraymint gynnas av att gå upp i distans även om han även är mycket speedig. Det är en fin liten häst som allt blev fel för senast - han tappade från start och var sedan mest seg i loppet. Han jobbade tillsammans med Wiltons i veckan och såg mycket fin ut så formen är det inget fel på. Det är några bra med, men det är min också, säger Catharina Vång.

Falmouth Bay (V5-3) jagar fjärde raka. Kan det verkligen gå?

Falmouth Bay har varit grym i sina tre segrar och inte skyldig oss något, men visst skulle jag bli glad om det gick vägen igen. Han mår väldigt bra, är glad och lycklig med livet. Nu är han höjd mycket i handicap så vi får se hur det går, säger Catharina Vång.

Malindi (V5-4) står väl okej till i maidenlöpningen?

Malindi är en fin häst som åtminstone vuxit en decimeter i vinter. I den senaste starten var hon sjuk så vi bara glömmer det loppet. Hon tränar på fint inför detta och jag tror nog hon kan vara typ tvåa eller trea, avslutar Catharina Vång.