Nyheter

Catharina Vång: Idag skiner solen

Publicerad
Året på Bro Park avslutades med två vinnare för Catharina Vång.
CatharinaVång0
Catharina Vång avslutade året med två vinnare Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det var en synbart nöjd Catharina Vång som klev in i vinnarcirkeln för andra gången när Cuban Queen (e. Elusive Quality) med Jessica Ohlson vunnit amatörloppet på Bro Parks sista tävlingsdag för året. 

Jessica Ohlson gav Cuban Queen ett perfekt lopp, var snabb iväg och förivrade sig aldrig. In på upploppet gled de fram som tvåa och 300 meter kvar så hade Jessica Ohlson avgjort loppet. 

-Idag skiner solen skrattade en glad Catharina Vång när hon intervjuades efter segern.

-Jag tyckte Cuban Queen stod med tre ben i mål inför det här loppet. Det är ingen svårriden häst. Utvecklingen på henne har varit otrolig i år och hon har varit fantastisk i träning. Förra året fungerade det inte att plocka upp henne i distans, men i år har det gått bra. Det var otroligt tufft i somras med sjuka hästar, men det är bara att bita ihop och gå upp varje dag sju dagar i veckan, konstaterade Catharina Vång. 

Den första segern för dagen kom med överraskningen Jungle Warfare (Bungle Inthejungle) som visade lite av sitt kunnande efter att ha tagit ledningen 800 meter kvar. Mitt på upploppet gick Jungle Warfare ifrån närmsta konkurrenten och även om You Bet avslutade bra ute i banan så höll Jungle Warfare undan väl understödd av Dale Swift.