Nyheter

Castro om sina starthästar

Publicerad
Francisco Castro sadlar ut en ordentligt spännande tvååring i form av Bolivar Roads i den andra avdelningen på V4-spelet i morgon onsdag. Som ett syskon till storheter som Hurricane Red och Icecapada har man ögonen på sig och vi tror på leverans direkt. Vad säger Castro?
a4ihykcib0zuxyj0fee
Couples eller Sea Lieutenant? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Nå? Hur tycker du att det ser ut inför debuten med Bolivar Roads?

Bolivar Roads kvalade mycket snyggt med sparade krafter, tränar på mycket bra inför detta och den här distansen passar perfekt. Jag är nöjd med startspåret - därifrån kan han hållas borta från “kickbacken”. Det här är en riktigt fin häst som ska ses med toppchans. Det är min klart bästa segerchans för dagen, informerar Francisco Castro.

I det femte loppet (V5-3) debuterar du två stycken lovande tvååringar. Säg något om dessa?

Supremacy Quick har rätt bra fart, men är lite grön och orutinerad. Startspår och distans passas så jag hoppas på en placering bland de tre främsta, säger Francisco Castro.

Khatun kvalade på en rätt långsam tid, men det finns förklaringar. Hon hoppade iväg ganska dåligt och hamnade i sprutet och tappade sin aktion något. Avslutningen var dock väldigt positiv och det här är en väldigt fin häst ska man veta. Hon har tränat som hon ska inför debuten och distansen är den rätta. Det här är min näst bästa segerchans för dagen, säger Francisco Castro.

I loppet efter (V5-4) plockar du ut Couples och Sea Lieutenant. Kommentar tack?

Couples mår mycket bra för dagen, men den här distansen är ingen direkt fördel för honom. Han gynnas dock av det mindre startfältet och ska ses som en outsider, säger Francisco Castro.

Sea Lieutenant står helt rätt inne med vikten och den här gången lär han inte hamna så långt efter. Distansen passar och han skulle vara gynnad av överpace. Jag har stor respekt för Stormy Ocean, men min häst kan vara en fidus, avslutar Francisco Castro.