Nyheter

Castro om dagens starthästar

Publicerad
Francisco Castro har en stark trio i V64-avslutningen där vi väljer att spika konkurrenten Plata O Plomo. Kan någon av Amon Ra, Couples eller Sea Lieutenant sätta "käppar i hjulet" för oss och vad säger Castro om dagens övriga starthästar?
zvj4ybltd5p7dvyowej
Castros hästar på linje igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I dagens första lopp debuterar du Our Princess. Är hon något för spelarna?

Our Princess är helt okej, men hon jagar bara pengar i livets första start. På sikt blir hon bra, kommenterar Francisco Castro.

Sen går vi vidare till Skånelandlöpning (V64-3) där din trevligt härstammade Pusjkin är med i startlistan. Säg något?

Pusjkin svarade för en godkänd debut. Man ska vara medveten att han hamnade i sprutet och kom lite bort på det viset. Han är framsatt med loppet i kroppen och kan mycket av träningsrundorna att döma. Det är dock ett tufft lopp så jag vore helnöjd om min häst är tvåa, trea, funderar Castro.

Säg något om dina tre hästar i V64-6, en Guldhandicap över 1600 meter?

Couples är allt bra med och jag tycker att han står trevligt inne med vikten. Startspåret är bra och min häst är kvick om man laddar med honom. Han kan vinna det här loppet, säger Francisco Castro.

Amon Ra slipper möta Duca di Como den här gången vilket underlättar… Formen är som den ska och han står lite bättre till den här gången jämfört med den näst senaste starten. Han trivs med ryttaren och ska vara med på kupongen, säger Francisco Castro.

Sea Lieutenant kan mer än vad han visade senast - den saken är klar. Förutsättningar passar perfekt och jag kan inte klaga på formen. Positionerna avgör och jag kan se min häst vinna det här, informerar Francisco Castro.

I dagens åttonde lopp, Janos Tandaris Minne, skickar du ut tvåårige Single Malt. Status där?

Single Malts senaste start är bara att glömma. Banan var inte tills hans fördel och dessutom agerade han lite som en baby. Nu är tillbaka på hemmabanan så jag måste tro på chans. Här finns det bra kapacitet, säger Francisco Castro.